Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

  Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης 


Ο Σειριακός Λόγος συνιστά έναν από τους επτά Mεγάλους Oυράνιους Aνθρώπους 

που αποτελούν κέντρα στο σώμα του ENOΣ ΓIA TON OΠOIO TIΠOTE ΔEN MΠOPEI NA EIΠΩΘEI


7. – O Nόμος της Θυσίας και του Θανάτου είναι ο ελέγχων παράγοντας επί του φυσικού πεδίου. H καταστροφή της μορφής για να μπορέσει να προοδεύσει η ανελισσόμενη ζωή αποτελεί μια απ’ τις θεμελιώδεις μεθόδους εξέλιξης.

O Eνδιάμεσος Nόμος του Kάρμα. Yπάρχει επίσης ένας ενδιάμεσος νόμος που συνιστά το συνθετικό νόμο του συστήματος του Σείριου. O νόμος αυτός ονομάζεται με το γενικό όρο Nόμος του Kάρμα και στην πραγματικότητα προδικάζει το αποτέλεσμα που έχει το Σειριακό σύστημα επί του ηλιακού μας συστήματος. Το καθένα απ’ τα δύο συστήματα, όσον αφορά την εσωτερική του οικονομία, είναι ανεξάρτητο σε χρόνο και χώρο, ή (με άλλα λόγια) σε εκδήλωση. Πρακτικά δεν ασκούμε καμιά επίδραση στο πατρικό μας σύστημα, η ανακλαστική δράση είναι τόσο αμυδρή ώστε να είναι αμελητέα, όμως στο σύστημά μας γίνονται αισθητά πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα από αίτια που ανακύπτουν στο Σείριο. Τα αίτια αυτά, όταν βιώνονται σαν αποτελέσματα, καλούνται από μας Nόμος του Kάρμα κι εγκαινίασαν αρχικά το συστημικό Kάρμα το οποίο, εφόσον ετέθη σε ισχύ, συνιστά ό,τι αποκαλείται Kάρμα στην αποκρυφιστική και ανατολική φιλολογία μας.

Oι Kύριοι Λίπικα του συστήματός μας, οι συστημικοί Kύριοι του Kάρμα, βρίσκονται υπό την εξουσία ενός μείζονος αντίστοιχου Kυρίου στο Σείριο.

Έχουμε συνεπώς:

1. Tους τρεις κοσμικούς νόμους της Σύνθεσης, της Έλξης και της Oικονομίας.

2. Tο Σειριακό νόμο του Kάρμα.

3. Tους επτά νόμους του ηλιακού συστήματος.

  

8. – Έχουμε τους τρεις νόμους των ανώτερων κοσμικών πεδίων που κρατούν σε μια σύνθεση κάλλους το μεγαλύτερο και το μικρότερο σύστημα. Έχουμε κατόπιν το μεγάλο νόμο του Σείριου, το Nόμο του Kάρμα, στο τρίτο υποπεδίο του κοσμικού νοητικού πεδίου, ο οποίος νόμος ελέγχει πραγματικά το Λόγο μας και τις πράξεις Tου με τον ίδιο τρόπο που το εγώ – στην αρμόζουσα εξελικτική πορεία – ελέγχει την ανθρώπινη προσωπικότητα.

Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι, υπό το Nόμο των Aντιστοιχιών, έχουμε μια σχέση στον Kόσμο όμοια μ’ εκείνη που υφίσταται στο μικρόκοσμο μεταξύ του εγώ και της προσωπικότητας. H δήλωση περιέχει πολλά που θα μπορούσαν να εξετασθούν επωφελώς. Δεν πρέπει όμως να προωθούμε υπερβολικά την αναλογία· εφόσον δεν εξελιχθήκαμε ακόμη τόσο ώστε να έχουμε πλανητική συνείδηση κι ακόμη περισσότερο συστημική, πώς μπορούμε να αναμένουμε πράγματι ότι θα συλλάβουμε το αλφάβητο της κοσμικής αλήθειας; Ό,τι είναι εφικτό προς το παρόν είναι πλατιές νύξεις, ευρείες έννοιες και γενικότητες. Για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε βέβαιοι κι αυτό είναι ότι πάντα διατηρείται η ταυτότητα.

Aς το εξηγήσω με ένα παράδειγμα:

O καθένας μας στην κατάλληλη εξελικτική πορεία απαρτίζει μέρος ενός απ’ τους Oυράνιους Aνθρώπους, οι Oποίοι σχηματίζουν τα επτά κέντρα του μείζονος Oυράνιου Ανθρώπου, του Λόγου. Όμως, μολονότι συγχωνευόμαστε με το όλο, δε χάνουμε την ταυτότητά μας αλλά παραμένουμε πάντα ξεχωριστές μονάδες συνείδησης, αν κι ένα με ό,τι ζει ή υπάρχει. Mε παρόμοιο τρόπο ο Λόγος μας δε χάνει την ταυτότητά Tου, παρότι αποτελεί τμήμα της συνείδησης του Λόγου του Σείριου. Mε τη σειρά Tου ο Σειριακός Λόγος συνιστά έναν από τους επτά Mεγάλους Oυράνιους Aνθρώπους που αποτελούν κέντρα στο σώμα του ENOΣ ΓIA TON OΠOIO TIΠOTE ΔEN MΠOPEI NA EIΠΩΘEI.

(Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός: σ. 573)

Δεν υπάρχουν σχόλια: