Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

 

«ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,

ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 20.30 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Oμιλία πριν από τον διαλογισμό από την αδελφή Κ.K.


ΑΠΟ ΤΑ 6 ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Το Άσραμ δεν είναι μια ομάδα ανθρώπων που επιδιώκουν πνευματική αντίληψη. Είναι ένα κέντρο ομαδικής δραστηριότητας που παρασύρεται από ενέργειες οι οποίες ( όταν τους δοθεί πλήρης και κατάλληλη κυριαρχία) επιτρέπουν στην ομάδα να εκτελέσει το σχέδιο του Διδασκάλου και να ικανοποιήσει την ανθρώπινη ανάγκη.

Μπορεί ν’ αναρωτιέστε γιατί τονίζω τόσο συχνά αυτή την ανάγκη. Το κάνω γιατί η ανάγκη αυτή είναι η κύρια κι επιτακτική αρχή της επίκλησης· μπορεί και θα εφελκύσει ιεραρχική ανταπόκριση κι έτσι θα θέσει σε επικοινωνία δύο κέντρα – εκείνο της Ανθρωπότητας και την Ιεραρχία. Είναι μια ομαδική αντιστοιχία στην επίκληση της ψυχής από την προσωπικότητα και την επακόλουθη εφέλκυσή της πάνω στο πεδίο της καθημερινής ζωής, οδηγώντας έτσι σε μια συνακόλουθη συγχώνευση.

Ένα Άσραμ ή ο όμιλος ενός Διδασκάλου είναι συνεπώς ένα κέντρο επίκλησης κι όταν ο μαθητής ατομικά γίνεται τσέλα πάνω στο νήμα, αυτό είναι η ανταμοιβή της ανιδιοτελούς υπηρεσίας – που προωθείται με οποιοδήποτε προσωπικό τίμημα.
Τότε το Άσραμ μπορεί να είναι ένα κέντρο μοναδικής παγκόσμιας ισχύος.

  

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΥΡ

Μέχρι να περιέλθει ο άνθρωπος συνειδητά κάτω από τον έλεγχο του Εγώ, και να αρχίσει να αισθάνεται την δόνηση του μανασικού μόνιμου ατόμου [μέσω της ανταχκαράνα], είναι περιττό να αναμένετε αυτός να ανταποκριθεί απέναντι σε ορισμένα ιδανικά, ή να συλλάβει ορισμένες όψεις της αλήθειας.

H νοητική ενότητα unit εξαρκεί για την ανάγκη του, και δεν υπάρχει κάποια γέφυρα ανάμεσα σε αυτήν, και το μανασικό μόνιμο άτομο.

Την καθαυτή εξέλιξη του ανθρώπου, μέσα στο τέταρτο βασίλειο, αφορούν δυόμισι πεδία [18 υποπεδία], το φυσικό 7 υποπεδία το αστρικό 7 υποπεδια  και τα τέσσερα κατώτερα υποπεδία του νοητικού και αυτός αρχίζει να τα υπερβαίνει μόνο καθώς πλησιάζει την Ατραπό και την διανύει.

Από την σκοπιά του μέσου ανθρώπου, μέσα σε φυσική ενσάρκωση, η εγωική συνείδηση, μέσα στην αιτιώδη περιφέρεια είναι τόσο αφηρημένη, όσο είναι και ο Λόγος όταν θεάται ως ο Ένοικος μέσα στο σύστημα.

Αυτά τα δυόμισι πεδία, τα 18 υποπεδία που προαναφερθηκαν, έχουν ιδιάζον ενδιαφέρον για το Λόγο, καθώς αυτά ενσωματώνουν:

α - Εκείνο που, για Αυτόν, βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της συνείδησης

β - Εκείνα τα κέντρα από όπου γυρνάει η λογοϊκή κουνταλίνι

γ - Εκείνο που δεν λογίζεται αρχή principle.

δ - Εκείνο που βαθμιαία περνά μέσα σε συσκότιση

Είναι αδύνατο να επεκταθούμε περαιτέρω πάνω σε αυτό το μυστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: