Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

 Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης 


 Ο Σείριος 

Το μείζον κοσμικό Τρίγωνο εργάζεται αυτή την εποχή κυρίως μέσω έξι αστερισμών και – πάλι αυτή την εποχή – ο κοσμικός αστερισμός και οι δύο ζωδιακές ενέργειες εστιάζονται μέσω ενός ιδιαίτερου πλανήτη που τον χρησιμοποιούν σαν διαβιβαστικό πράκτορα προς τη Γη. Επομένως έχετε:

 


Οι έξι (Ερμής, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας) αυτές επιρροές βοηθούν πολύ την ανάπτυξη της αυτοσυνείδησης κι αργότερα της πνευματικής συνείδησης του ανθρώπου που πέτυχε να φτάσει το σημείο αναπροσανατολισμού πάνω στο Μεγάλο Τροχό. Δεν ασχολούμαι εδώ με τις επιρροές της προσωπικότητας, τις κλίσεις και τους καθορισμούς όπως εμφανίζονται στο χάρτη του συνηθισμένου ανθρώπου. Ασχολούμαι με τις επιρροές και μ’ εκείνες τις καθοριστικές ενέργειες που διαχύνονται στον άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται πάνω στην Ατραπό της Επιστροφής στο κέντρο της ζωής του κι επομένως με τα τρία τελικά στάδια της Ατραπού της εξέλιξης.

Συνεπώς θα μπορούσαμε να δηλώσουμε ότι οι δυνάμεις των:

1. Καρκίνου-Αιγόκερου-Κρόνου (που είναι έκφραση της Σειριακής ενέργειας) επιτρέπουν στο ζηλωτή να διανύσει την Ατραπό της Κάθαρσης, της Δοκιμασίας. Οι ενέργειες αυτές εστιάζουν κι εξειδικεύουν την ενέργεια της Μεγάλης Στοάς του Υψίστου στο μακρινό αυτό Ήλιο. Διαχύνονται μέσω της Ιεραρχίας στη μάζα των ανθρώπων κι επιτρέπουν στη μονάδα μέσα στη μάζα να “απομονωθεί και να στρέψει την πλάτη της στο παρελθόν και να βρει το δρόμο της σ’ εκείνο το τμήμα της Ατραπού όπου μαθαίνει να νιώθει”.


2.  Διδύμων-Τοξότη-Ερμή (που είναι έκφραση των Πλειάδων) επιτρέπουν στο Δόκιμο Μαθητή να περάσει στην Ατραπό της Αποδεγμένης Μαθητείας. Τότε αποβαίνει αυξανόμενα ενορατικός και τελείως προσηλωμένος, ενώ η φύση των ζευγών των αντιθέτων γίνεται σαφέστερη. Η σχέση της Μητρικής όψης (όπως ενσωματώνεται στις Πλειάδες) και του παιδίου-Χριστός, που κρύβεται μέσα στη μορφή της προσωπικότητας, γίνεται αντιληπτή κι ο εσώτερος πνευματικός άνθρωπος εγκαινιάζει τη διαδικασία της αρχικής ταύτισης με την πνευματική οντότητα στο δικό της πεδίο· ο μικρός εαυτός αρχίζει ν’ αντιδρά συνειδητά και με αυξανόμενη συχνότητα στον ανώτερο Εαυτό. Ο άνθρωπος “πιέζει προς τα εμπρός στην Ατραπό όπου μαθαίνει να βλέπει”.

3.  Κριού-Ζυγού-Ηλίου (που είναι έκφραση της Μεγάλης Άρκτου) επιφέρουν εκείνη την εστίαση ενέργειας στη ζωή του μαθητή που κάνει εφικτό γι’ αυτόν να λειτουργεί συνειδητά και με πρόθεση στην Ατραπό της Μύησης. Εισέρχεται στο βασίλειο των άμορφων κόσμων επειδή ο Κριός, το ζώδιο των ενάρξεων, το καθιστά δυνατό· μέσω της δυναμικότητας του Ζυγού κατόρθωσε να επιτύχει εκείνο το σημείο ισορροπίας που κάνει εφικτή την τελική διαφυγή απ’ τα ζεύγη των αντιθέτων. Τώρα ξέρει δια της υπέρβασης του αισθήματος κι απ’ την ταύτιση με το ιδωθέν Όραμα την αληθινή έννοια της ύπαρξης.

 (Ε.Α.: 466-67)


O Σείριος που είναι τόσο σημαντικός παράγοντας στην πνευματική ζωή του πλανήτη, διοχετεύει τις ενέργειές του κατ’ ευθείαν στην Ιεραρχία και η ενέργεια από το Σείριο δεν εισέρχεται κανονικά στην πλανητική μας ζωή μέσω της Σαμπάλλα. 

(ΜΝΕ. ΙΙ: 520) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: