Σάββατο 20 Μαΐου 2023

 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/5/2023/,  ΑΚΡΙΒΗΣ ΩΡΑ 18.53


Σύντομες νύξεις για το αιτιώδες σώμα στο δικό του επίπεδο 

και την έκταση της συνείδησής του

Τoν παράγοντα της δραστηριότητας. Είναι κυρίως ζήτημα ακτίνας κι επηρεάζει άμεσα τη σχέση μεταξύ των εγώ. Όσα βρίσκονται σε παρόμοιες ακτίνες συνασπίζονται και δονούνται περισσότερο αυθόρμητα μεταξύ τoυς απ’ όσα βρίσκονται σε διαφορετικές ακτίνες και η σύνθεση γίνεται εφικτή μόνο όταν αναπτυχθεί η δεύτερη ή όψη σοφία.

Στo τρίτο υπoπεδίo τoυ νοητικού πεδίου τα Εγώ χωρίζονται σε ομάδες – δεν υπάρχει ατομικός διαχωρισμός, όμως μπορεί να γίνει αισθητός ο ομαδικός διαχωρισμός πoυ παρεμπίπτει με την ακτίνα και τo σημείο εξέλιξης.

Στo δεύτερο υπoπεδίo oι ομάδες συγχωνεύονται και σμίγουν και από τις σαράντα εννέα ομάδες τους σχηματίζονται (με συγχώνευση) σαράντα δύo. Η διαδικασία της σύνθεσης θα μπορούσε ν’ απεικονισθεί ως εξής:

Νοητικό

1o υπoπεδίo 35 ομάδες, 7 Χ 5

Νοητικό πεδίο 2o υπoπεδίo 42 ομάδες, 7 Χ 6

3o υπoπεδίo 49 ομάδες, 7 Χ 7

Βoυδδικό πεδίo

1o υπoπεδίo 21 oμάδες, 7 Χ 3

3o υπoπεδίo 28 oμάδες, 7 Χ 4

Ατμικό πεδίo Ατoμικό υπoπεδίo 14 ομάδες, 7 Χ 2

Εναδικό πεδίo 7 μεγάλες ομάδες.

……………………………………………………………………………………….

Τι να σημαίνουν όλοι αυτοί οι αριθμοί των υποπεδιων που μέσα από αυτούς εργάζεται για την ανελιξη του η την έκταση της συνείδησης του  το Εγώ η Αιτιώδες Σώμα ?

Που με οδηγούν σκέψεις επί αυτών.

ΝΟΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Τρίτο υποπεδιο μετρώντας από πάνω .Η έδρα της ψυχής.

Έχουμε 7 ομάδες ψυχών μια σε κάθε ακτίνα από 7 υποπεδια εκάστη άρα 49 υποπεδια.

Δεύτερο υποπεδιο μετρώντας από πάνω. Εδω είναι το χάσμα συνείδησης που θα ενωθεί το ανώτερο με το κατώτερο νοητικό (Ανταχκαρανα).

Ένα υποπεδιο έχει απορροφηθεί το κατώτερο αφού έχει εκτελέσει το έργο του και απομένουν 6 υποπεδια για κάθε ψυχή επί 7 ομάδες ψυχών έχουμε 42 υποπεδια συνείδησης προς επίτευξη.

Πρώτο υποπεδιο νοητικού (Ανώτερος Νους )

Ακόμη ένα υποπεδιο έχει απορροφηθεί έχοντας εκτελέσει το έργο του και η ψυχή εργάζεται μέσα από τον Ανώτερο Νου. Απομένουν 5 υποπεδια για 7 ομάδες ψυχών άρα 35 υποπεδια ψυχών  για εργασία .

ΒΟΥΔΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Τρίτο υποπεδιο και έχει απορροφηθεί ένα ακόμη υποπεδιο από πλευράς συνείδησης ψυχής και η ψυχή έχοντας διαπεράσει τα τέσσερα κατώτερα υποπεδια του Βουδικού πεδίου εργάζεται μέσα από το ατμικο υποπεδιο του Βουδικού πεδιου.

Βλέπουμε εδώ ότι η ψυχή εργάζεται μέσα από τον Ανώτερο Νου έως το τρίτο μετρώντας από πάνω υποπεδιο του Βουδικού πεδίου.

Και εδώ έχουμε 4 υποπεδια να απομένουν για εργασία από πλευράς ψυχής με βουδική συνείδηση επί 7 ομάδες ψυχών έχουμε 28 υποπεδια και για τις 7 ομάδες ψυχών.

Πρώτο υποπεδιο βουδικού πεδίου και ένα ακόμη υποπεδιο έχει απορροφηθεί έχοντας η ψυχή κατανοήσει το ενεργειακό του περιεχόμενο από πλευράς γνώσης και συνείδησης και απομένουν 3 υποπεδια εργασίας για την ψυχή στο δρόμο της επιστροφής της επί 7 ομάδες ψυχών έχουμε 21  υποπεδιο για υπόλοιπο εργο.

ΑΤΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Ατμικο Ατομικό πεδίο το πρώτο του Ατμικου και εδώ βλέπουμε ένα ακόμη υποπεδιο από πλευράς συνείδησης ψυχής να έχει απορροφηθεί και να απομένουν  2 υποπεδια για κάθε ψυχή επί 7 ομάδες ψυχών έχουμε 14 υποπεδια για υπόλοιπο έργο ψυχών .

Βλέπουμε ότι η κάθε ψυχή από τις 7 ομάδες ψυχών εργάζεται από το πρώτο υποπεδιο του Βουδικού  πεδίου έως και το Ατομικό Ατμικο με την ποιότητα της Βουδικής Θέλησης που χαρακτηρίζει το ανώτερο βουδικό υποπεδιο.

ΕΝΑΔΙΚΟ ΠΕΔΙΟ η πεδίο ΜΟΝΑΔΑΣ

Εδώ έχοντας απορροφηθεί ένα ακόμη υποπεδιο έχουμε 7 μεγάλες ομάδες ψυχών που έχουν επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε ο δρόμος της ενσάρκωσης αφού έχει εργαστεί μέσα από τα υποπεδια της η κάθε ψυχή..

Βλέπουμε ότι η ψυχή σε όποια ακτίνα και αν ανήκει αργάζεται μέσα από τα επτά υποπεδια της ακτίνας αυτής.

 Από Επιστολές επί του Αποκρυφιστικού Διαλογισμού (αγγλ σελ 39)

Δεν υπάρχουν σχόλια: