Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ στον ΛΕΟΝΤΑ - 

Η ολοκλήρωση της φάσης της Ν.Σ. είναι την Πέμπτη 28/7 στις 20.54 ώρα Ελλάδας. 

Η “Καρδιά του Διδασκάλου” είναι ένας τεχνικός όρος που υποδεικνύει τις πηγές της ζωής και πολλές ανάλογες ερμηνείες. Υπάρχει σ’ αυτό το στάδιο και μετά από μια ορισμένη κύρια μύηση μια ευθεία γραμμή ενέργειας ή ζωής – αισθητή, αναγνωρισμένη, ενεργός και χρησιμοποιούμενη – ανάμεσα στο συνειδητό μαθητή και:

  1. Το καρδιακό κέντρο του μαθητή.
  2. Το καρδιακό κέντρο στο κεφάλι.
  3. Τον εγωικό λωτό ο οποίος (μέχρι την τέταρτη μύηση) είναι το καρδιακό κέντρο της εναδικής ζωής.
  4. Το Διδάσκαλο στο κέντρο του ομίλου Του.
  5. Τον Χριστό, το καρδιακό κέντρο της Ιεραρχίας.
  6. Τη ζωή της Ενάδας που αρχίζει να γίνεται αισθητή στην τρίτη μύηση.
  7. Τον Ίδιο τον Κύριο της Ζωής, το καρδιακό κέντρο της Σαμπάλλα.

Η γραμμή της σχέσης εκτείνεται τότε απ’ αυτούς προς τα εμπρός και προς τα έξω και προς τα πάνω (θεωρούμενη σφαιρικά) προς τη Ζωή στο καθαυτό κέντρο του “άλλου εγώ” της Γης μας, του πλανήτη Αφροδίτη, προς το Δία κι από εκεί προς τον Ίδιο τον ηλιακό Κύριο και προς ένα σημείο στον Ήλιο Σείριο.

Μπορείτε λοιπόν να δείτε πόσο διαφορετικό είναι αυτό το στάδιο απ’ ό,τι θα μπορούσατε να φαντασθείτε. Είναι ένα στάδιο που σημαδεύει ένα νέο ξεκίνημα ή έναρξη και μια μεγάλη μετάβαση. Είναι ένα στάδιο στο οποίο εισέρχεται κανείς διαμέσου της ανοιχτής θύρας της Νιρβάνα, της αρχής της Ατραπού της Ανώτερης Εξέλιξης. Είναι ένα στάδιο που σημαδεύει μια ειδική θέση (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τόσο ακατάλληλη λέξη) του μαθητή πάνω στον ανοδικό Δρόμο που αποκαλύπτεται από το φωτισμένο Δρόμο· είναι η επίτευξη του εσώτατου σημείου αντίληψη, που ονομάζεται εσωτερικά “μέσα στην καρδιά”.

Σας μίλησα αλλού για τους παγκόσμιους μαθητές που βρίσκονται “κοντά στην καρδιά του Διδασκάλου”. Δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να είναι “μέσα στην καρδιά του Διδασκάλου”. Το ένα αναφέρεται στο Διδάσκαλο πάνω στην ακτίνα του μαθητή· το άλλο αναφέρεται στον Χριστό, τη Σύνθεση μέσα στην Ιεραρχία όλων των ακτίνων.

Ο κόσμος σήμερα προσφέρει ευκαιρία σ’ όλους τους μαθητές να γίνουν παγκόσμιοι μαθητές, κοντά στην καρδιά του Διδασκάλου και να περάσουν γοργά τα πρώτα στάδια της μαθητείας. Προσφέρει ευκαιρία στους παγκόσμιους μαθητές ν’ αρχίσουν την προσέγγισή τους στην Καρδιά της Ιεραρχίας, τον Χριστό.

Πρέπει να ενδιαφέρεσθε για την πρώτη αυτή δυνατότητα γιατί – καθώς πλησιάζετε στον όμιλό σας – μπορείτε ν’ αρχίσετε να λαμβάνετε εκείνη την εκπαίδευση που θα αναπτύξει μέσα σας παγκόσμια χρησιμότητα.  (ΜΝΕ,Ι:768)

Δεν υπάρχουν σχόλια: