Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

 

Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021 στις 19.30

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης


Λέων, Σείριος και Μύηση

«Ζητώ το Δρόμο· λαχταρώ να γνωρίσω. Οράματα βλέπω και φευγαλέες βαθιές εντυπώσεις. Πίσω από την Πύλη, στην άλλη πλευρά, βρίσκεται αυτό που ονομάζω κατοικία, γιατί o κύκλος έχει σχεδόν διανυθεί και το τέλος πλησιάζει στην αρχή.

Ζητώ το Δρόμο. Όλους τους δρόμους βάδισαν τα πόδια μου. Ο Δρόμος του Πυρός με καλεί με βίαιη κλήση. Τίποτε μέσα μου δε ζητά το δρόμο της ειρήνης· τίποτε μέσα μου δε λαχταρά τη γη.

Ας μαίνεται το πυρ, ας καταβροχθίζουν οι φλόγες· ας καεί όλη η σκουριά· κι ας εισέλθω από την Πύλη για να βαδίσω το Δρόμο του Πυρός» (ΦΨ:208).

 

Στο μέλλον η περίοδος της πανσελήνου του Λέοντα θα είναι ένα μεγάλο πνευματικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην επίκληση των δυνάμεων του Σείριου:

«Ο Αύγουστος, που κυβερνάται από τον Λέοντα θα είναι αφιερωμένος στο έργο της επαφής, μέσω της Ιεραρχίας, με τη σειριανή ενέργεια. Κάθε ένας από τους μήνες του έτους θα αφιερωθεί αργότερα (μέσω ακριβούς αστρολογικής και αστρονομικής γνώσης) σε όποιον αστερισμό στους ουρανούς κυβερνά έναν συγκεκριμένο μήνα, καθώς ο Σείριος κυβερνά τον Λέοντα.» [ΕΑ:299]

Οι δυνάμεις του Σείριου είναι στενά συνδεδεμένες τόσο με το μέλλον όσο και με το παρελθόν μας. Το μέλλον σχετίζεται με την εποχή που θα επιτευχθεί η απελευθέρωση του ανθρώπου.

Τότε το μεγαλύτερο μέρος της γήινης ανθρωπότητας θα επιλέξει, όπως γνωρίζουμε την 4η Ατραπό, την Ατραπό του Σείριου για να συνεχίσει το εξελικτικό του ταξίδι:

Ο Ήλιος, Σείριος, είναι στενά συνδεδεμένος με την πλανητική μας Ζωή... [υπάρχει] μια ιδιαίτερη σχέση αυτής της 4ης Ατραπού με την ανθρωπότητα, το 4ο βασίλειο ... μια σχέση ενός πολύ αρχαίου συντονισμού μεταξύ του Άρχοντα του Κόσμου, Σανάτ Κουμάρα, και του Άρχοντα του Σείριου, παρότι ο πλανήτης μας είναι ένας μη ιερός πλανήτης. ...εξέρχεται γοργά από αυτήν την κατηγορία και στα εσωτερικά πεδία και εξεταζόμενος υποκειμενικά ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΙΕΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ --- καθώς ο μυημένος καταδεικνύσει την μύηση, πριν την πάρει---

Οι επιπτώσεις αυτής της μετάβασης από μη ιερό σε ιερό πλανήτη δεν έχουν πλήρως εκδηλωθεί αντικειμενικά ...κι αυτό αποτελεί ένα μυστήριο που αποκαλύπτεται σε μία από τις ανώτερες μυήσεις, τότε συνειδητοποιείται από τους μυημένους ότι υπάρχει ένας ικανός και επαρκής λόγος: πρώτον η σχέση υφίσταται μεταξύ Ιεραρχίας και Σείριου και δεύτερον το γεγονός ότι η πλειοψηφία της απελευθερωθείσας ανθρωπότητας επιλέγει το κοσμικό κέντρο του Σείριου, την 4η Ατραπό Ανώτερης Εξέλιξης. [Α&Μ:414] ---μετά την 4η μύηση η απελεύθερωση και στην 5η η επιλογή---

Ο Σείριος και το παρελθόν της Γης σχετίζονται επίσης μέσω της εποχής της Εξατομίκευσης, όταν οι δυνάμεις του Σείριου ήταν παρούσες τόσο μέσω του Λέοντα όσο και των Διδύμων.

Εκείνη την εποχή ο Ήλιος ήταν στον Λέοντα. Έτσι εγκαινιάστηκε η διεργασία πάνω στο φυσικό πεδίο και η δημιουργία εξωτερικών φυσικών γεγονότων χρειάστηκε 5.000 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Και ο Ήλιος ήταν στους Δίδυμους όταν έλαβε χώρα η τελική κρίση της εξατομίκευσης και έκλεισε η θύρα για το ζωικό βασίλειο [ΕΣΑ:63-64]

Τότε, στους Διδύμους, συστήθηκε και το σύστημα του Τεκτονισμού, πριν από την ιουδαϊκή διδασκαλία, υπό την άμεση επίδραση του Σείριου και διαμορφώθηκε κατά το δυνατόν πάνω σε ορισμένες τελετουργίες του Σείριου. -----εξού και οι 2 πυλώνες που γνωρίζουν οι Τέκτονες, που δεν είναι άλλο, παρά μανας+βούδι, η διπλή ενέργεια του Σείριου, που ελλογίζει την σχέση Πλειάδων και Σείριου ή του 1ου (που είναι το τρίτο σε εκδήλωση) Ηλιακού συστήματος και του 2ου Ηλιακού συστήματος (που βρισκόμαστε τώρα)---

Η «Κυανή Στοά» με τους τρεις βαθμούς της συνδέεται με τις τρεις μεγάλες ομάδες Ζωών στον Σείριο, γιατί δεν υπάρχουν βασίλεια της φύσης σαν αυτά που έχουμε στη Γη. ---οι 3 ομάδες Ζωών πιθανά αντιστοιχούν στο Μοναδιαίο του Κοσμικού Φυσικού ή την προβολή του στην κατ’ εμάς Π.Τ.---

Αυτοί οι όμιλοι δέχονται όλους εκείνους που επιλέγουν την 4η Ατραπό και τους εκπαιδεύουν στον τρόπο ύπαρξης και το είδος της ζωής που βρίσκεται στον Σείριο. Αυτό θα σας καταστήσει σαφές ότι και οι λιγότερο ανεπτυγμένες ζωές των Σειρίων είναι – από τη δική μας σκοπιά – όλοι μυημένοι πολύ υψηλού βαθμού.» [Α&Μ:418]

Οι Δίδυμοι ολοκληρώνουν κατάλληλα την διαδικασία εξατομίκευσης που ξεκίνησε στο Λέοντα. ---αντεστραμμένος τροχός---

Έτσι, σε αυτό το ηλιακό σύστημα της 4ης τάξης, ---θυμίζω ότι όλα τα ηλιακά είναι 7.εδώ δεν αναφέρεται ο Θ. Στην τριπλή εκδήλωση-ζωή του ηλιακού μας συστήματος, αλλά στην τάξη του ανάμεσα στα 7 ηλιακά συστήματα--, στην 4η διάταξη του συστήματος, πάνω σε αυτό το 4ο πλανητικό σχήμα (την Γη), στην 4η άλυσο της διάταξης, την 4η σφαίρα της αλύσου και τον 4ο γύρο, η 4η Ατραπός προς τον Σείριο έχει μια ιδιαίτερη ισχύ. (ΠΚΠ:363)

-----για το μάλλον λιγότερο μελετημένο ζήτημα των σφαιρών, σχημάτων, αλύσων πολύ βοηθητικές είναι οι σελίδες 343-395 του βιβλίου Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός, τόμος Α, γιατί καλύπτουν όλο το θέμα μέσα σε 50 σελίδες, αν και διάσπαρτες πληροφορίες έχουμε και αλλού. Εγκλείω εδώ ένα απόσπασμα που αποκαλύπτει την αριθμολογική συνάφεια:

Σύγκρινε επίσης τις παρακάτω αντιστοιχίες:

H μυστική Tετρακτύς........................................................ O εκδηλωμένος Λόγος.

H Tέταρτη Δημιουργική Iεραρχία...................................... H Aνθρώπινη.

H Tέταρτη Aρχή................................................................. Kατώτερος Nους.

H Tέταρτη Φυλή................................................................ Kαμαμάνας.

Tο Tέταρτο Στοιχείο......................................................... Ύδωρ, Μ.Δ., I, 95· I, 640.

Oι Tέσσερις Aλήθειες....................................................... Μ.Δ., I, 70.

Τα Tέσσερα Αξιώματα...................................................... Μ.Δ., I, 107.

Oι Tέσσερις Mυήσεις........................................................ Μ.Δ., I, 227.

Tο Tέταρτο Πεδίο.............................................................. Bούδδι, τέταρτος κοσμικός αιθέρας.

Tο Tέταρτο φυσικό υποπεδίο........................................... O Tέταρτος Aιθέρας.

O Tέταρτος Γύρος............................................................ O Tωρινός. (ΠΚΠ:363)-----

 

Επιστρέφοντας στον Σείριο, επειδή είναι σε αυτό το ηλιακό σύστημα, όπως έχει ήδη λεχθεί, αυτό που είναι η ψυχή για την προσωπικότητα, η Γη έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει ως μέρος αυτής της «προσωπικότητας» σε αυτόν τον κύκλο.

Ο Σείριος είναι επίσης γνωστός ως το «μεγάλο αστέρι της μύησης» (επειδή η Ιεραρχία μας βρίσκεται υπό την επίβλεψή Του) και «ονομάζεται εσωτερικά το ‘‘Λαμπρό Αστέρι της Ευαισθησίας’’», [ΕΣΑ:198] που αντιστοιχεί και στην ευαισθησία του Λέοντα.

Το εξαιρετικό ζήτημα στον Λέοντα είναι η δραστηριότητα της ενσυνείδητης μονάδας σε σχέση με το περιβάλλον της ή η ανάπτυξη της ευαίσθητης αντίδρασης στις γύρω συνθήκες, εκεί όπου ο άνθρωπος στέκει –όπως στέκει και ο Ήλιος– στο κέντρο του μικρού σύμπαντός του. Όλη η ιστορία και η λειτουργία του Λέοντα και οι επιρροές του μπορούν να συνοψιστούν στη λέξη «ευαισθησία»:

1. Ευαισθησία στις επιρροές από το περιβάλλον, δηλαδή στις επιδράσεις του κόσμου της ανθρώπινης εξέλιξης, των τριών κόσμων ή των κατώτερων πεδίων.

2. Ευαισθησία στη θέληση και τις επιθυμίες της προσωπικότητας, του ολοκληρωμένου συνειδητού ανθρώπου.

3. Η ευαισθησία στην ψυχή.

4. Η πνευματική ευαισθησία του Θεού-Ανθρώπου. «Σε αυτό το στάδιο ο απελευθερωμένος άνθρωπος δεν εξαρτάται από το περιβάλλον του, αλλά αρχίζει το επίπονο έργο της προετοιμασίας του σε σχέση με το θείο σχέδιο και τον θείο σκοπό, αλλά ταυτόχρονα καλλιεργεί την ευαισθησία στις ανώτερες επιρροές εκείνων των κόσμων που οδηγούν στον τελικό στόχο Του.» [ΕΣΑ:294-295]

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: