Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

 

«ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,
ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 20.30 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

14 Μαρτίου 2021

Εκφώνηση κειμένου πριν από τον διαλογισμό από τον αδελφό Δ.Χ.


Ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ

Η όλη ιστορία της ανθρωπότητας είναι μια διαβαθμισμένη σειρά θείων αποκαλύψεων που οδηγούν σε επεκτάσεις της συνείδησης και σε εξελικτική πρόοδο. Για να συμβεί αυτή η διαδικασία αποκάλυψης, η θειότητα απαιτεί έναν ενδιάμεσο, έναν διαμεσολαβητή, μέσω του οποίου να μπορεί να ενεργεί και να αναγνωρίζεται. Ένα τέτοιο σώμα υπάρχει και τα μέλη του είναι γνωστά με πολλά ονόματα – Αντιπρόσωποι της Θειότητας, Θείοι Αγγελιοφόροι, το Βασίλειο του Θεού και η Πνευματική Ιεραρχία του πλανήτη μας. Είναι μια μεγάλη απολυτρωτική ομάδα απελευθερωμένων υπάρξεων και οι αποδείξεις για την ύπαρξη και την αλληλεπίδρασή τους με την ανθρωπότητα έχουν διατηρηθεί στις θρησκείες όλων των εθνών στη διάρκεια της ιστορίας. Το όνομα «Ιεραρχία» υποδηλώνει ένα σύστημα διαβαθμισμένων τάξεων πνευματικής ικανότητας και, ως εκ τούτου, μια αλυσίδα ευθύνης που εκτείνεται από το ανώτατο Ον επάνω στον πλανήτη έως την πιο μικρή μονάδα συνείδησης, το φυσικό άτομο. Αυτή η μεγάλη Πλανητική Αλυσίδα της Ιεραρχίας εγκαθιδρύει μια θεία κυκλοφορική ροή και απρόσκοπτη επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις ζωές και τα βασίλεια στη φύση.
    Έχοντας εκτεθεί σε σοβαρές καταχρήσεις δύναμης, η ανθρωπότητα αντιλαμβάνεται συχνά την αρχή της ιεραρχίας με μια όραση συσκοτισμένη λόγω αυτών των αποτυχιών, όμως η πραγματική της έννοια δεν συνεπάγεται, κατά κανένα τρόπο, καταπίεση ή επιβολή. Η Πνευματική Ιεραρχία έχει υπερβεί το ανθρώπινο στάδιο εξέλιξης. Τα μέλη της έχουν επιτύχει μια κατάσταση απόλυτης και αδιάσειστης αβλάβειας και, ως εκ τούτου, δεν παρεμβαίνουν στην ελεύθερη επιλογή της ανθρωπότητας. Αποτελούν μια έκφραση της τελειοποιημένης αγάπης που ονομάζεται, επίσης, Αγνός Λογισμός, μιας αγάπης που είναι «η αιτία της δημιουργίας και ο υποστηρικτικός παράγοντας όλης της ζωής».1 

    Η σχέση μεταξύ Ιεραρχίας και ανθρωπότητας χαρακτηρίζεται από ένα υπερφυσικό κάλεσμα και μια απόκριση· η επίκληση εφελκύει μια σταθερή ανταπόκριση από την Ιεραρχία. Η συνειδητά εστιασμένη πνευματική έφεση της ανθρωπότητας –η απαίτησή της για περισσότερο φως, αγάπη και εκπλήρωση του θείου σκοπού– επιτρέπει στην Ιεραρχία να απελευθερώσει αυτές τις ενέργειες στην ανθρώπινη συνείδηση. Μέσω αυτής της μαγνητικής σύνδεσης, η ανθρωπότητα έλκεται διαρκώς προς την πνευματική της εξέλιξη. Αυτή η ανταλλαγή ενέργειας μπορεί να ενδυναμωθεί με διαλογισμό και για το σκοπό αυτό ο διαλογισμός των Τριγώνων είναι ιδιαίτερα λειτουργικός, καθώς χρησιμεύει για να καταστήσει τον αιθερικό ιστό του πλανήτη περισσότερο ανταποκριτικό στην εντύπωση της ψυχής και να διανείμει αυτές τις ευεργετικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο. 

    Καθώς πλησιάζουμε στην Εορτή του Πάσχα στις 28 Μαρτίου, ένα νέο πνευματικό έτος παρέχει μια ευκαιρία για εντατικοποίηση αυτής της υπηρεσίας. Εσωτερικά, το Πάσχα είναι γνωστό ως το Φεστιβάλ του Αναστάντος, Ζώντος Χριστού, και διαλογιζόμαστε πάνω στην είσοδο της Χριστικής αρχής σε μια μεγαλύτερη Ζωή. Μέσα από τέτοιες προσπάθειες η ψυχή προσφέρει το μεγαλύτερο φως και την κατανόησή της στο απλό μήνυμα του Χριστού για την Αγάπη. Με φωτισμένη καρδιά και νου, κατ’ αυτόν τον τρόπο, στέκουμε ενωμένοι και συντονισμένοι με τη δύναμη που ανακαινίζει τα πάντα, διανέμοντας φωτισμένη καλή θέληση σε ευθυγράμμιση με το θείο Σχέδιο.

1. Μαθητεία στη Νέα Εποχή, Τόμος 2, σελ. 541, της Αλίκης Μπέιλη


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
Μέσα από συνεχιζόμενες κρίσεις κλιματικής αλλαγής και μια παγκόσμια πανδημία, η θεωρητική κατανόηση της ανθρωπότητας, ότι κάθε μορφή και οργανισμός στη φύση συνδέονται αρκετά στενά μεταξύ τους, μετατρέπεται από θεωρία σε δεδομένο. Μετά την καταστροφικότητα των ψευδών ειδήσεων και των «εναλλακτικών γεγονότων», η γνώση και η επιστήμη, για μια ακόμη φορά, κατακτούν έδαφος ως πηγές αλήθειας. Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση ότι το φως της γνώσης είναι ένα πεδίο υπηρεσίας και αυτό αποτελεί αιτία ελπίδας. Αλλά, ακόμα κι έτσι, η χαοτική κατάσταση του κόσμου λειτουργεί ως καθρέφτης, υπενθυμίζοντας μας ότι αυτή η γνώση πρέπει τώρα να μετουσιωθεί σε σοφία μέσα από τη δυναμική ισχύ της αγάπης.
 
    Αυτή η προσπάθεια πρέπει να προχωρήσει μέσα στον θόρυβο της εποχής μας. Οι πνευματικές διδασκαλίες μας λένε: «Η σοφία πρέπει να επιτευχθεί μέσα στο διανοητικό χάος και το έργο της συνεργασίας με την Ιεραρχία στην εσώτερη πλευρά της ζωής πρέπει να συνεχισθεί μέσα στον αφανιστικό πάταγο της σύγχρονης ζωής των μεγαλουπόλεων».1 Ωστόσο, το καταλάγιασμα που έχουν φέρει οι απαγορεύσεις της κυκλοφορίας λόγω του
COVID-19, παρέχει σε πολλούς την ευκαιρία να αναλογιστούν τις αξίες και την μελλοντική κατεύθυνση. Στοχασμός πάνω στη ζωή μας και στη ζωή της ανθρωπότητας οδηγεί, με την πάροδο του χρόνου, σε εκδήλωση της σοφίας. Αυτό απορρέει μέσα από μια «ζωή εξέτασης», για να χρησιμοποιήσουμε τη φράση του Καρλ Γιούνγκ, η οποία προϋποθέτει εσωτερική ηρεμία και παρατηρητικότητα, προκειμένου να αφουγκραζόμαστε, έτσι ώστε να συνειδητοποιηθούν νέες διαστάσεις σκέψης και σχέσεων.
    Στο παρελθόν, η σοφία ήταν κτήμα των ολίγων. Σήμερα είναι τέτοια η πρόοδος της ανθρώπινης εξέλιξης με τη διευρυμένη συνείδησή της, ώστε η σοφία φαίνεται να διαλάμπει μέσα από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους. Πολλοί εργάζονται δραστήρια ως μέρη κάποιας ομάδας για τη μετάδοση φωτός με την διανομή ιδεών όσο και για την μετουσίωση του φωτός, καθώς αυτό προωθείται από τη γνώση προς το φως της σοφίας και της διαίσθησης. Οι εργάτες των Τριγώνων παίζουν το ρόλο τους σε αυτήν τη μετάδοση του φωτός της ψυχής και έτσι καθίσταται δυνατή μια ευκαιρία για πλανητική θεραπεία, καθώς κάθε Τρίγωνο συμβάλλει στην φώτιση του κόσμου της σκέψης.
    Το φως της σοφίας έχει πολύ όμορφα περιγραφεί ως «το ερμηνευμένο αποτέλεσμα μακράς εμπειρίας», και συνδέεται στενά με τον Βούδα, τον Αποκαλυπτή του φωτός και της σοφίας, η οποία φθάνει σ’ εμάς από πηγές πολύ μεγαλύτερες από την πλανητική μας Ζωή. Η σοφία Του μάς έχει δώσει τον τρόπο για την απελευθέρωση από επίγειους αγώνες, με την κατανόηση ότι όλα τα δεινά οφείλονται σε εσφαλμένη επιθυμία. Η επιθυμητική ώθηση είναι χαρακτηριστική του ζωδίου του Ταύρου, όπως συμβολίζεται από τον ταύρο της επιθυμίας της προσωπικότητας που ορμά προς τα εμπρός τυφλά και καταστρεπτικά έως ότου, μέσα απ’ τον πόνο και τα διδάγματα που αντλήθηκαν, καθορίζεται τελικά από τη θέληση και τη σοφία της ψυχής. Το ζώδιο του Ταύρου και ο Πνευματικός βασικός τόνος του, «Βλέπω και, όταν ο Οφθαλμός ανοιχθεί, όλα είναι Φως», συνδέεται με το μεγάλο Φεστιβάλ του Βεσάκ, την Εορτή του Βούδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε αυτό το ζώδιο την Τρίτη, 27 Απριλίου 2021. Σε αυτήν την ετήσια συγκέντρωση των Σοφών, καλούμαστε να συμμετάσχουμε στην φώτιση καρδιών και διανοιών, έτσι ώστε να επικρατήσει μεγαλύτερη κατανόηση στη Γη.

1. Μαθητεία στη Νέα Εποχή, Τόμος 1, σελ. 6, της Αλίκης Μπέιλη


ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ, Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

Χωρίς έναν ορισμό της, η έκκληση για καλή θέληση, που συναντάται συχνά στον δημόσιο λόγο, μπορεί να απορριφθεί ως μια «ωραία θεωρία» ή ένας ευσεβής πόθος. Ωστόσο, σε καιρούς όπου η “καλή θέληση” γίνεται δημοφιλής ως ιδέα στον ανθρώπινο νου, το ιδιαίτερο έργο των Τριγώνων μπορεί να αναγνωριστεί ευκολότερα. Κι αυτό διότι, με την εστιασμένη σκέψη τους, οι συμμετέχοντες στα Τρίγωνα μπορούν να αποσαφηνίσουν την κατανόηση σχετικά με τη δύναμη που αντιπροσωπεύει πραγματικά η καλή θέληση και να ανυψώσουν συνειδητά το ανακουφιστικό όνειρο του “καλού ανθρώπου” σε ένα ιδεώδες που μπορεί να εμπνεύσει δράση. Μ’ αυτό τον τρόπο, δημιουργείται μια σκεπτομορφή που αναγνωρίζει τις πρακτικές συνέπειες όσον αφορά την κυριάρχηση και εφαρμογή αυτής της δύναμης στις ατομικές ζωές και στις ανθρώπινες υποθέσεις. 
Ως σημεία φωτός σε ένα δίκτυο προσευχής και διαλογισμού, είναι ζωτικής σημασίας για όσους εκπαιδεύονται στα Τρίγωνα να ανυψώσουν την σκέψη τους πέρα και πάνω από κάθε συναίσθημα. Συγκρατώντας την ενέργεια της καλής θέλησης «μέσα στο φως», μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την πρακτική, στοχαζόμενοι πάνω στο νόημα της καλής θέλησης και επιζητώντας τη διείσδυση στην ουσία της ενέργειάς της. Όσο περισσότερο μπορεί το κάθε μέλος ενός τριγώνου να εισέλθει στην καρδιά και τη ζωντάνια αυτής της πύρινης ενέργειας τόσο περισσότερο πνευματικό πυρ διοχετεύεται μέσα στο τρίγωνο και, ως εκ τούτου, αυξάνει σε ένταση ο παλμός των ενεργειών καλής θέλησης που ρέουν μέσω του δικτύου των Τριγώνων προς διανομή σε υπηρεσία.
Το καθημερινό έργο της χρήσης της Μεγάλης Επίκλησης σε ένα τρίγωνο μπορεί να γίνει κατανοητό ως μια επικεντρωμένη δράση, προκειμένου η φυσική, και συχνά ανεκδήλωτη ανθρώπινη έφεση για ορθές σχέσεις να έρθει σε άμεση ευθυγράμμιση με το «Σχέδιο της Αγάπης και του Φωτός», όπως αυτό διατηρείται στον νου και την καρδιά των αναφερόμενων στην Επίκληση «Διδασκάλων». Αυτή είναι η ουσία της καλής θέλησης – η διαδικασία κατά την οποία η συχνά ασυνείδητη επιθυμία της ανθρωπότητας να εκφράσει την καλοσύνη, την ομορφιά και την αλήθεια και να ζήσει σε ορθή σχέση με την ψυχή, τον εαυτό, τους άλλους, τον φυσικό κόσμο, τον πλανήτη και τον κόσμο, εστιάζεται και επικεντρώνεται σε μια αίσθηση σκοπού και θέλησης που μετασχηματίζει την ζωή.
Υπάρχουν αρκετές πρωτοβουλίες αυτή τη στιγμή που θεωρούν ότι, υπό αυτή την έννοια, η ενέργεια της καλής θέλησης χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερους ανθρώπους παντού στον κόσμο. Εδώ, μπορούμε να διακρίνουμε τους σπόρους του μετασχηματισμού, της αναγέννησης και της ανθεκτικότητας, που αναφέρονται τόσο συχνά σε αναλύσεις και συζητήσεις, οδηγώντας τον ανθρώπινο σχεδιασμό σε έναν μετά κορονοϊού κόσμο.
Από την εσωτερική άποψη που διέπει τα Τρίγωνα, τα τρία πνευματικά φεστιβάλ του Πάσχα, του Βεσάκ και του Χριστού αντιπροσωπεύουν το υψηλό σημείο του πνευματικού έτους – με αποκορύφωμα το Φεστιβάλ του Χριστού που είναι, επίσης, γνωστό ως το Φεστιβάλ της Ανθρωπότητας και Εορτή της Καλής Θέλησης. Πολλά μπορούμε να μάθουμε από αυτήν τη δυναμική ορμή που κορυφώνεται εστιασμένη στην Καλή Θέληση, ως μια ιδιαίτερα ανθρώπινη έκφραση των ενεργειών του Χριστού. Η Παγκόσμια Ημέρα Επίκλησης, η οποία τηρείται στη διάρκεια αυτού του τρίτου Φεστιβάλ, παρέχει την ευκαιρία πνευματικής υπηρεσίας με την επίκληση των ανώτερων ενεργειών που είναι διαθέσιμες, και σημειώνοντας την ανθρώπινη παρουσία τους στην καλή θέληση.

 Δελτίο Τριγώνων, Αρ. 215 - Μάρτιος 2021 - Lucis Trust

Δεν υπάρχουν σχόλια: