Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020




Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤO ΙΔΑΝΙΚΟ

Άγκνι Γιόγκα (New Era Community)
180. Είτε σε δράση, είτε σε ακινησία, αγωνίζομαι. Είτε μαθαίνω, είτε δίνω γνώση, εξακολουθώ να αγωνίζομαι. Είτε μόνος, είτε μαζί με το πλήθος, αγωνίζομαι.
    Πώς να εντείνει κανείς το μόχθο; Ποιες είναι οι ρίζες και οι συνθήκες του σε αναφορά με την ποιότητα της εργασίας και τη δράση για την οποία έχετε ήδη ακούσει. Αυτές είναι οι συνθήκες: πλήρης αποδοχή του φορτίου της ζωής και πραγμάτωση της ανασφάλειας που εμπεριέχει. Η υπερ-φόρτωση προσδίδει στο σώμα δυναμική ένταση. Η πραγμάτωση επικίνδυνων καταστάσεων κάθε ώρα της ζωής προσφέρει ευαισθησία και γνώση του αμετάκλητου.
    Εάν η σκόνη στο μάτι μετατραπεί σε ακτίνα φωτός, τότε το φτερό της πτέρυγας ενός πουλιού στο χώρο προκαλεί βροντές στους απομακρυσμένους κόσμους. Πώς λοιπόν να εξηγήσουμε, στο δυτικό νου, την ευαισθησία της κοσμικής συσκευής; Πώς να αντιληφθείτε ότι οι εκρήξεις σας είναι πιο καταστροφικές από την καταστροφή ενός ουράνιου σώματος, διότι η καταστροφή ενός ουράνιου σώματος λαμβάνει χώρα σε συμφωνία με όλες τις συνθήκες που το περιβάλλουν. Εσείς δεν θα τοποθετούσατε ένα εργοστάσιο πάνω από ένα επικίνδυνο σπήλαιο, αλλά θα επιλέγατε ένα καλύτερο μέρος – γι’ αυτό μιλάμε για κατάλληλες συνθήκες.
    Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια συμφωνία εκρήξεων και είναι δυνατόν να δημιουργηθούν αρμονίες μηχανών. Ακόμη και εκείνοι με ελαττωματική ακοή παρατηρούν ότι μερικές φορές ακούν μια χαμηλή φωνή καλύτερα από μια κατακραυγή – αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα είναι σημαντική, όχι η ένταση μόνο. Πράγματι, η ποιότητα κάθε δράσης επιβάλλει μεγάλη ευθύνη και είναι γεμάτη από τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης.
    Κάποιος πρέπει να συνηθίσει στα χείλη της αβύσσου, έχοντας πλήρη συνείδηση των γύρω γκρεμών, και κανείς δεν πρέπει να φοβάται να ενεργεί υπό υπερβολική επιβάρυνση. Έτσι, οι έμπειροι κούληδες μεταφέρουν τα βάρη τους πάνω στο βουνό με τραγούδια. Αυτό το τραγούδι, διαποτισμένο με μόχθο, δεν θα ενοχλήσει τον χώρο.
    Ήρθαμε στα θέατρά σας και δεν είδαμε παρά ελάχιστη χρησιμότητα σ’ αυτά. Το τραγούδι, το χρώμα και ο ήχος δεν πρέπει να κλείνονται σε τεχνητά θερμοκήπια. Αυτές οι αξίες πρέπει να συνοδεύουν τη ζωή, ανώνυμα περιβάλλουν τους ανθρώπους με το χάδι της ομορφιάς.
    Ο μεγάλος καλλιτέχνης Asvaghosha προτίμησε το παζάρι και την πλατεία, προκειμένου να βρει το δρόμο προς την καρδιά του λαού. Η ομορφιά διδάσκει τo ιδανικό.
    Γνωρίζετε και καταλαβαίνετε την ευγενική έννοια Avatar, αλλά για να το επιτύχετε, είναι απαραίτητο να γίνετε Avakara – ο άψογα εμπνευσμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: