Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

  ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚAΡΚΙΝΟ

Ο διαλογισμός θα γίνει: Παρασκευή 21/6/2024 - ώρα 21.00

ΑΚΡΙΒΗΣ ΩΡΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ 04.07 - 22/6/2024 

ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

‘Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΝ ΤΗ ΨΥΧΉ ΤΟΥ ΜΎΣΤΟΥ’

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 για το βόρειο ημισφαίριο, ώρα Ελλάδας 23:50 


Η χαρά της Απάρνησης έχει γίνει σαν ακτινοβόλο Ουράνιο Τόξο

Δεν χρειάζεται πόνος, αλλά Απελευθέρωση

H πειθαρχία της ελευθερίας αναδομεί τη ζωή

 (§ 261, 527, 199 Άγκνι Γιόγκα)

Στο ηλιοστάσιο του Ιουνίου, το αποκορύφωμα του ετήσιου ηλιακού κύκλου του 2024, το Αστέρι της Μύησης αρχίζει να λάμπει.

Η Γη  εισέρχεται στην ΠΎΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ- Αιγόκερω, ενώ ο Ήλιος / Ήφαιστος βρίσκεται στην ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-Καρκίνος.

Τα κλειδιά αυτών των Πυλών, του Ουρανού και της Γης λέγεται ότι έδωσε ο Ιησούς Χριστός στον Άγιο Πέτρο.

«Ο Ιησούς δίνει στον Πέτρο… τα κλειδιά των δύο κύριων πυλών του ζωδιακού, που είναι τα δύο ηλιοστάσια, τα ζωδιακά σημεία του Καρκίνου και του Αιγόκερου και ονομάζονται οι πύλες του ηλίου. Δια του Καρκίνου ή της ‘πύλης του ανθρώπου’ η ψυχή κατέρχεται στη γη (για να ενωθεί με το σώμα), που είναι ο πνευματικός θάνατος. Δια του Αιγόκερου, της ‘πύλης των θεών’ η ψυχή ξανανεβαίνει στον ουρανό.»

Τρείς  πλανήτες ξεχωρίζουν την περίοδο αυτή, καθώς βρίσκονται σε σύνοδο και με τον ήλιο του θερινού ηλιοστασίου και με την πανσέληνο, η οποία ολοκληρώνεται 30 ώρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο δια των ενεργειών της Δύναμης, της Ενότητας και της Αρμονίας:

– η Αφροδίτη, Πέμπτη Ακτίνα της Γνώση, ο χρυσός αδελφός της Γης και ιεραρχικός κυβερνήτης του Αιγόκερω, που στον Καρκίνο αποκαλύπτει την εσώτερη φύση της τής αγαπητικής αφοσίωσης καθώς η Μονάδα της Αφροδίτης βρίσκεται στην 6η ακτίνα, όπου και ο Ποσειδώνας.

– ο Ερμής, Τέταρτη Ακτίνα της Αρμονίας, που είναι ένα με τον Ήλιο, το βούδι που επιδείχνεται μανασικά και στον Καρκίνο αποκαλύπτει την εσώτερη φύση του τής αποφασιστικότητας για εναρμόνιση.

(Ερμαφρόδιτος, Αγάπη και Νους, σε πλήρη έκφραση στον Καρκίνο που με την επενέργεια της Θέλησης της Ψυχής –Ήφαιστος/’Ηλιος επηρεάζει την μαζική συνείδηση, η οποία καλείται να προχωρήσει στο επόμενο βήμα για την Ανθρωπότητα.)

– ο Ήφαιστος, Πρώτη Ακτίνα της Θέλησης ή Δύναμης –στην όψη της Ψυχής του- ο Σφυρηλάτης, που υποκαθιστά τον ήλιο,  η Θέληση της Ψυχής.

(Μη ξεχνάμε τις τρεις ισχυρές πρώτες ακτίνες στο πλανητικό μας σύστημα: 1η ακτίνα Προσωπικότητας έχει ο Πλούτων, 1η ακτίνα Ψυχής ο Ήφαιστος, 1η ακτίνα Μονάδας η Γη.)

Η Μεγάλη ευθυγράμμιση της Γης, του Ήλιου, του Πλανητικού και του Ηλιακού μας Λόγου  ενεργοποιεί την άμεση πρόσληψη της Σειριανής ενέργειας μέσω των αστερισμών στον άξονα ΚΑΡΚΙΝΟΥ-ΑΙΓΟΚΕΡΩ.

Η Ανθρωπότητα βαδίζει το Δρόμο της Μύησης.

Αυτό υποδεικνύει ο Αστέρας της Μύησης, ο Σείριος. Την  τέλεια θέωση της Ψυχής και  την πορεία του Τέλειου Μύστη προς τα Μακάρια (Μάκαρες/Κουμάρα/Αιγόκερως) Πεδία.

Απ’ τη σκοπιά του αποκρυφιστή ο Σείριος έχει βαθιά σημασία. “Ο Θεός ημών πυρ καταναλίσκον” κι ο Σείριος είναι το σύμβολο της παγκόσμιας ψυχής καθώς και της ατομικής ψυχής. Συνεπώς, θεωρούμενος εσωτερικά, είναι το άστρο της μύησης. Είναι η πηγή του λογοϊκού μάνας, που σε αυτό το 2ο ηλιακό σύστημα, στην δεύτερη ‘ενσάρκωση του Ηλιακού Λόγου’, προσφέρει την Μέθοδο της Μύησης και τις «Ράβδους της Μύησης» που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη αποτελεσμάτων, όπως:

α. Η διέγερση των λανθανόντων στην ύλη πυρών.

β. Η σύνθεση των πυρών της κατώτερης και ανώτερης ουσίας.

γ. Η αύξηση της κραδασμιακής δραστηριότητας κάποιου κέντρου, είτε στον άνθρωπο, είτε σε έναν Ουράνιο Άνθρωπο, είτε σε έναν ηλιακό Λόγο.

δ. Η διεύρυνση όλων των σωμάτων, αλλά πρωτίστως του αιτιατού.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ίδρυση του Νέου Ομίλου των Παγκόσμιων Εξυπηρετητών –πριν από περίπου εκατό χρόνια-  που μεσολαβεί μεταξύ της Ιεραρχίας και της Ανθρωπότητας. Είναι το κέντρο του Οράματος – το πλανητικό κέντρο άζνα, το πλανητικό Μάτι, που «κατευθύνει την ενέργεια».

Ο ΝΟΕΚ όντας ένας ζωντανός οργανισμός ο ίδιος, έχει τα δικά του επτά κέντρα δύναμης –ποια είναι άραγε; Είναι ενεργά; Βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης; -. Σίγουρα, οι πνευματικές ομάδες διαφόρων σχολών και παραδόσεων σχηματίζουν το Κέντρο Καρδιάς μέσα σε αυτό το Ομαδικό Είναι.

Η δράση του ΝΟΕΚ, όχι «όπως σκέφτεται ένας άνθρωπος στην καρδιά του», αλλά «ως εάν» αποτελεί τον ευθύ στόχο μπροστά του. Είναι δύο μέθοδοι που διαφέρουν εξαιρετικά στην εφαρμογή. Γιατί ο «ως εάν» τύπος συμπεριφοράς εισάγει έναν ακόμη υψηλότερο παράγοντα απ’ αυτόν της σκέψης· συνεπάγεται τη συνεχή προσπάθεια να ζεις ως εάν η ψυχή (όχι ο νους, αλλά δια του νου) είναι σε διαρκή έλεγχο και συνιστά την κυρίαρχη όψη έκφρασης.

Η επιρροή των Σειριανών ενεργειών θα ενισχυθεί περαιτέρω με τις δύο Πανσελήνους στο «μπλε φεγγάρι» του Καρκίνου αυτό το έτος, ως προοίμιο για το επόμενο σημείο του Λέοντα, που είναι αφιερωμένο στην επίκληση της δύναμης των Σειριανών δυνάμεων του Ήλιου. 


 Οι ενέργειες των 4 αστερισμών Κριός-Καρκίνος-Ζυγός-Αιγόκερω στις 4 τροπές του Ήλιου χαρακτηρίζονται από την ισχυρή επενέργεια της 7ης ακτίνας και το θερινό ηλιοστάσιο συγκεκριμένα  αποτελεί μιαν έκφραση (7η ακτίνα) της 5ης Δημιουργικής Ιεραρχίας ή της Αγγελικής, που μας φέρνει στην Μεγάλη Μπλε Στοά του Σείριου και επιτρέπει την εκπλήρωση του Σχεδίου για τον Πλανήτη, δηλαδή την ιεροποίησή του.

Τα τέσσερα αυτά σημεία του Ενεργειακού Σταυρού αντιπροσωπεύουν τέσσερα σημεία που υποκινούν την αλλαγή, την μετάβαση, τη μετουσίωση και τη μεταμόρφωση σε έναν νέο κόσμο.

Συστήνουν επίσης σημεία αναπροσανατολισμού για την Ανθρωπότητα. Οι εμπειρίες κάθε τριμήνου, από την κάθε Ισημερία στο επόμενο Ηλιοστάσιο, σε αυτά τα τέσσερα ζωδιακά σημεία, αφομοιώνονται, συντίθενται και δομούν νέες ποιότητες στον πνευματικό οργανισμό.

Μετά τις μυήσεις του Χειμερινού Ηλιοστασίου και της Εαρινής Ισημερίας έρχεται το γεγονός του Θερινού Ηλιοστασίου, τότε που ο υποψήφιος πρέπει να υποστεί και να ελέγξει τον μεγαλύτερο πειρασμό που είναι γνωστός στον άνθρωπο, την Απάρνηση από κάθε πιθανότητα ατομικής ζωής για να γίνει ένας από τους Σωτήρες του κόσμου. Στη συνέχεια αφιερώνει τη ζωή του στην υπηρεσία του κόσμου, χωρίς σκέψη ανταμοιβής ή ατομικής προόδου, θυσιάζοντας τον εαυτό του πνευματικά στην υπηρεσία των συνανθρώπων του.

Για το λόγο αυτό η έναρξη αυτής της περιόδου του έτους έχει ονομαστεί Μεγάλη Απάρνηση.

Οι τροπές του Ήλιου είναι επίσης Θύρες της Μύησης. ΕΚΕΙ Ο ΜΥΗΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΕΚΕΙ. Κάνει μιαν παύση, όπως και σε κάθε διάλειμμα και ενοράται.

Για τους αρχαίους προγόνους μας εορτάζει ο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ο ΕΛΕΥΘΕΡΕΥΣ που γεννάται εκτός των δυνάμεων της Γης –μηρός και καρδιά-, από την καρδιά του Διός, όπως και η Αθηνά –κεφαλή και καρδιά-.

Οι χριστιανοί μύστες  εορτάζουν την ίδια περίοδο το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.

Η τελευταία μύηση των Ορφικών λάμβανε χώρα στο θερινό ηλιοστάσιο, την ΗΜΕΡΑΝ των τελείων μυστών, την ημέραν της Δόξας του Φοίβου ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΗΛΙΟΥ.

Τότε μπορούσαν να βεβαιώσουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ποιότητα της ενέργειας του Σείριου)  και την ΑΠΑΡΝΗΣΗ (ποιότητα της ενέργειας της 1ης Ακτίνας της Δύναμης)  των γήινων δυνάμεων.

Προτείνεται

Την περίοδο αυτή  προσπαθήστε να αποκτήσετε επίγνωση αυτού που έχει προβάλλει στη συνείδησή σας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, από την εαρινή ισημερία έως  το ηλιοστάσιο. Δημιουργείστε ένα σύμβολο, μια σπερματική σκέψη, μια εικόνα που θα συμβολίζει την ποιότητα που έχει προβάλλει στη συνείδησή σας το τελευταίο τρίμηνο. Αποφασίστε κατά πόσο είστε αποφασισμένοι να επιτρέψτε στην ποιότητα αυτή να ριζώσει στη ζωή της  ψυχής.

Πηγές

Μαθητεία στη Νέα Εποχή, ΙΙ, Α.Α.Μπέυλη

Εσωτέρα Αστρολογία, Α.Α.Μπέυλη

Οι Άθλοι του Ηρακλή, Α.Α.Μπέυλη

Άγκνι Γιόγκα, Πνευματικός Ήλιος

Σείριος, Maureen Richmond

Δεν υπάρχουν σχόλια: