Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

   ΒΙΝΤΕΟ  

ΟΡΑΤΟΡΙΟ - 

ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ 

MICHAEL D. ROBBINS

«Που είναι Κάιν ο αδελφός σου;» Μια ερώτηση που τέθηκε από τον Θεό όχι μόνο προς τον πρώτο αδελφοκτόνο αλλά διαχρονικά προς όλους μας. Ο Κάιν, επιδιώκοντας να αποκρύψει την ενοχή του, είχε τότε απαντήσει: «Που να γνωρίζω εγώ; Σάμπως είμαι φύλακας του αδελφού μου;».

Οι ενέργειες του ζωδίου του Υδροχόου συντελούν στο να γίνουμε πραγματικοί φύλακες και φροντιστές του αδελφού μας, αντί να είμαστε επιθετικοί ή ανεύθυνοι απέναντι σε εκείνον. Υπό την επήρεια του Υδροχόου ωριμάζει στην καρδιά της ανθρώπινης φυλής η ευθύνη έναντι του πλησίον,  το βίωμα της αδελφότητας και η ομαδική συνείδηση.

Υπό την επίδραση:

του Ουρανού (ορθόδοξος κυβερνήτης του Υδροχόου), που κομίζει την ικανότητα αναδιάταξης των κατώτερων κόσμων σύμφωνα με τα ουράνια αρχέτυπα,

του Δία (εσωτερικός κυβερνήτης) που κομίζει την λαχτάρα για μια ζωή περισσή, πιο άφθονη που μόνο ο ομαδικός σχηματισμός μπορεί να προσδώσει και

της Σελήνης (ιεραρχικός κυβερνήτης), που συγκαλύπτει τους Ήφαιστο, Ποσειδώνα και Ουρανό,

ο άνθρωπος διανύει τις παρακάτω σχέσεις:

  • Από τους δεσμούς αίματος και του clan, οι οποίοι αποτελούν αρχέγονους και καρμικά προκαθορισμένους τρόπους συνδεσιμότητας,
  • Στις σχέσεις φιλικότητας μεταξύ προσωπικοτήτων, όπου κανείς αποζητά και επιλέγει τον ομοιόμορφο, τον ομοϊδεάτη, τον «κολλητό», δηλαδή εκείνον που δεν έχει απόσταση από τον ίδιο,
  • Στην συμμετοχή σε ομίλους, όπου υπάρχει ενότητα εν μέσω ετερότητας και ποικιλομορφίας, και εν τέλει
  • Στο βίωμα της Αδελφότητας της ανθρώπινης φυλής.

Aυτήν την πορεία των σχέσεων από την επιθυμία για μορφή και κτήση, στην επιθυμία για προσφορά στον αναγκεμένο πλησίον, αφηγείται μουσικά το παρακάτω ορατόριο στον Υδροχόο, υπό την διεύθυνση και το λιμπρέτο του Michael Robbins.

«Αδελφότητα! Κοινότητα όλων! Φροντίζοντας για τον έσχατο σαν να ήταν ο καλλίτερος των φίλων. Και, όμως, πόσο δύσκολα επιτυγχάνεται! Πόσο σπάνια παρατηρείται! Πόσο δυσεύρετη είναι! Μια ευθυγράμμιση που είναι δυνατή μόνο όταν η ψυχή κάθε ανθρώπου γίνει κάποτε αληθινά γνωστή.

Άπαξ και γνωρίσουμε τον αδελφό μας όπως είναι ψυχή και Πνεύματι,

Άπαξ και γνωρίσουμε τον αδελφό μας ως τον ένα και μοναδικό ΕΑΥΤΟ,

Τότε θα καταλάβουμε τι πρέπει να πράξουμε. Τότε θα γνωρίζουμε την φροντίδα που χρειάζεται να παρέχουμε. Τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι αν ο αδελφός μας αποτύχει να ανυψωθεί, αποτυγχάνουμε και καταπέφτουμε και εμείς. Μόνο τότε η Αδελφότητα θα είναι κάτι παραπάνω από μια λέξη». (από το ορατόριο)

Υπό την επίδραση του Υδροχόου ο Κάιν γίνεται  ο φύλακας και φροντιστής του αδελφού του, η αδελφοκτόνος μανία που μας καταδίκασε όλους σε φτώχεια ζωής και πνεύματος, αναγνωρίζεται ως τρέλα του παρελθόντος και ο νέος Αδάμ και Εύα, μεταμορφωμένοι, επιστρέφουν στον χαμένο παράδεισο από όπου εξοριστήκαμε, στο πέμπτο βασίλειο των ψυχών.

Κείμενο της αδελφής Ε. ΣΠ.

Το βίντεο παρουσιάζεται στο κανάλι του ΥοuTube, «Προαιώνια Σοφία»



   ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝΕΙΚΟΝΑ   


 

Moυσική: MICHAEL D. ROBBINS, Ph. D. – Συνθέτης, Λιμπρέτο, Διεύθυνση Ορχήστρας

Harold Grandstaff Moses, Ph.D.EEνορχήστρωση, χορωδιακή σύνθεση

Τελετή Ηλιακού Πυρός στον Υδροχόο-Ορατόριο και Διαλογισμός

Σχολή Εσωτερικής Εκπαίδευσης Morya Federation

Δεν υπάρχουν σχόλια: