Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

 Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 17 Iανουαρίου 2023 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης 

 

Ο Σείριος και η Ελευθερία

Ο Σείριος, η Μεγάλη Άρκτος και οι Πλειάδες εργάζονται μέσα από δώδεκα αστερισμούς, διαχύνοντας τις επιρροές τους μέσα από εννέα από αυτούς. Οι παραπάνω τρεις υπερ-αστερισμοί μαζί με τα εφτά ηλιακά συστήματα, στα οποία περιλαμβάνεται το δικό μας, αποτελούν τους δέκα αστερισμούς που συνδέονται με έναν ακόμα μεγαλύτερο ζωδιακό που δεν διέπεται από τη αριθμολογική σημασία του δώδεκα, αλλά του δέκα. Για αυτό και το δέκα θεωρείται ο αριθμός της τελείωσης.

Η ενέργεια της Ελευθερίας συνδέεται με την Μεγάλη Ατραπό προς τον Σείριο και είναι αυτή η κοσμική Ατραπός που επιτρέπει την εισροή υπερ-ηλιακής ενέργειας την εποχή του 2025. Η επίδρασή της θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της ψυχής από τη μορφή. Αυτό θα επιφέρει μια τεράστια ευκαιρία για μαζική μύηση, για την πρώτη και τη δεύτερη μύηση, οι οποίες τελικά θα γίνουν μέρος της δημόσιας τελετουργίας.

Η κρούση της Σαμπάλα το 2025 και η είσοδος της τέταρτης ακτίνας θα συνδράμουν στην διαδικασία αυτή της απελευθέρωσης από την μορφή –αν και όχι από την συνείδηση, όπως λέει ο ΔΘ–. Εκείνες οι ψυχές που μπορούν να αγγίξουν την ενέργεια της Ελευθερίας θα ανυψωθούν και θα πάρουν τη θέση τους στα άσραμ της Ιεραρχίας. Από εκεί, θα μπορούν να βοηθήσουν στη μετάδοση αυτής της απελευθερωτικής ενέργειας στους τρεις κόσμους. Έτσι, η υπόσχεση του Υδροχόου και της έβδομης ακτίνας θα αρχίσει να εκπληρώνεται. Οι νεκροί (όσοι είναι θαμμένοι στην ύλη των κατώτερων τριών) θα αναστηθούν στη Ζωή μέσω της κοινής χρήσης του ύδατος της αθανασίας (ενέργεια της Ελευθερίας).

Η έβδομη ακτίνα θα επιτρέψει σε αυτά τα ζώντα ύδατα να διεισδύσουν μέχρι κάτω στη φυσική μορφή του πλανήτη. Η μορφή και η δραστηριότητα στα τρία κατώτερα επίπεδα θα «ιεροποιηθούν» – ή θα αρχίσουν να ενεργούν σε αρμονία με την πλανητική ψυχή αντί να ενεργούν ανεξάρτητα, καθοδηγούμενα από τις προσωπικές ανάγκες επιβίωσης. Αυτή η εξιλέωση και η επανασύνδεση με το ιερό –Ιεραρχία– θα επιτρέψει τελικά αυτό που ονομάζεται Μεγάλη Αποκάλυψη – η αποκάλυψη του σκοπού ολόκληρου του κύκλου της ανθρώπινης εξέλιξης, που μπορεί να συμβεί μόνο όταν η ψυχή και η προσωπικότητα συγχωνεύονται.

Τότε οι ναοί της ψυχής ή οι σχολές του Μυστηρίου θα αποκατασταθούν επάνω στον πλανήτη. Αυτό θα συμβεί επίσης ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της ενέργειας της πλανητικής Βούλησης. Καθώς η ενέργεια της Ελευθερίας σύρει τις ψυχές έξω από την ύλη, η δύναμη της Σαμπάλα μπορεί να δράσει για να οδηγήσει την πλανητική ψυχή βαθύτερα, έτσι ώστε οι μυημένοι να είναι σε θέση να έχουν πλήρη επίγνωση του άσραμ στο φυσικό πεδίο.

Ο Αβατάρ της Σύνθεσης

Όταν έρθει ο Αβατάρ θα μεταδώσει στην ανθρωπότητα κάτι για το οποίο δεν έχουμε ακόμη κανένα αληθινό όνομα. Δεν είναι ούτε αγάπη ούτε θέληση, όπως τις κατανοούμε. Μόνο μια φράση με πολλές λέξεις μπορεί να μεταδώσει κάτι απ’ τη σημασία και τότε μόνο αμυδρά. Η φράση αυτή είναι “η αρχή του κατευθυνόμενου σκοπού”. Αυτή η αρχή περιλαμβάνει:

α. Κατανόηση (ενορατική κι ενστικτώδη, αλλά ερμηνευμένη με νοημοσύνη) του σχεδίου όπως μπορεί να πραγματωθεί στο άμεσο μέλλον.

β. Εστιασμένη πρόθεση που βασίζεται στα παραπάνω.

γ. Ικανότητα να κατευθύνεται ενέργεια (μέσω της κατανόησης και της πρόθεσης) σ’ έναν αναγνωρισμένο κι επιθυμητό σκοπό και να υπερνικά όλα τα εμπόδια και να καταστρέφει ό,τι στέκει στο δρόμο. Δεν είναι καταστροφή των μορφών με τη δύναμη όπως επιβάλλεται τώρα στον κόσμο, αλλά καταστροφή που επέρχεται από μια πολύ ενισχυμένη ζωή μέσα στη μορφή.

Μια σύντομη σύνοψη:

  1. Ένας μεγάλος κοσμικός Αβατάρ μπορεί να έρθει αν η Ιεραρχία κι η Ανθρωπότητα μπορούν να σταθούν μαζί σε μαζική πρόθεση.

α. Θα κατέλθει στους τρεις κόσμους της ανθρώπινης προσπάθειας, αλλά όχι πλησιέστερα από το νοητικό πεδίο.

β. Θα διαβιβάσει μια κοσμική ενέργεια της οποίας η ποιότητα είναι η Σύνθεση. Αυτή θα εκφρασθεί δια της αρμονίας και της ενότητας, παράγοντας αναγκαστικά κατανόηση.

γ. O φθόγγος και ο κραδασμός Του μπορούν να γίνουν αισθητοί μόνο από εκείνους των οποίων ο ατομικός φθόγγος είναι επίσης η σύνθεση και των οποίων ο αντικειμενικός σκοπός της ζωής είναι η θέληση-για-το-καλό. Αυτοί συνεπώς είναι τα Μέλη της Ιεραρχίας, οι μαθητές και ζηλωτές του κόσμου και λίγοι από τους ανθρώπους καλής θέλησης.

Ο μικρότερος Αβατάρ

Ένας άλλος μικρότερος Αβατάρ αναμένει επίσης την κλήση απ’ την Ανθρωπότητα. Εσωτερικά σχετίζεται με τον Αβατάρ της Σύνθεσης κι επισκιάζεται απ’ Αυτόν. Ο Αβατάρ αυτός μπορεί να κατέλθει στο φυσικό πεδίο σε εξωτερική έκφραση κι έτσι μπορεί να υποβιβάσει και να διαβιβάσει τη διέγερση και την ποιότητα της δύναμης του μεγαλύτερου Αβατάρ της Σύνθεσης, ο Oποίος δεν μπορεί να έρθει πλησιέστερα από το νοητικό πεδίο.

Ποιος μπορεί να είναι αυτός ο Ερχόμενος μικρότερος Αβατάρ, δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Μπορεί να είναι ο Χριστός, αν το επιτρέπει το άλλο έργο Tου· μπορεί να είναι Ένας επιλεγμένος απ’ Αυτόν για να έρθει, επισκιαζόμενος απ’ τον Αβατάρ της Σύνθεσης και κατευθυνόμενος στις δραστηριότητές Του απ’ τον Χριστό, τον Κύριο της Αγάπης. Σε κάθε περίπτωση θα έρθει ως Αντιπρόσωπος του Αβατάρ της Σύνθεσης και ως διαβιβαστικός Του Πράκτορας.

Αυτός ο Αβατάρ μπορεί να κατέλθει στο φυσικό πεδίο και να εμφανισθεί για να οδηγήσει το λαό Του – σαν ο Πρίγκιπας που οδηγεί μέσα από τον πόλεμο στην ειρήνη.

Ο μικρότερος αυτός Αβατάρ εργάζεται σήμερα ως ένα από τα πρεσβύτερα Μέλη της Μεγάλης Λευκής Στοάς και βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Χριστό, με τον Μανού και με τον Κύριο του Πολιτισμού, το Διδάσκαλο Ρ.

Θα συγχωνεύσει και θα σμίξει μέσα Του, δια της ποιότητας της δικής Του ζωής,  τη θέληση-για-πνευματική δύναμη, για αγάπη και την θέληση να-εκδηλωθεί πνευματικά.

Η αρχαιότητα της επίτευξης του Ερχόμενου μπορεί να βρεθεί σε τόσες πολλές απ’ τις παγκόσμιες Γραφές. Είναι ο Καβαλάρης πάνω στο Λευκό Άλογο. “Το Αρνίον το εσφαγμένον από καταβολής κόσμου”.                        

Το όλο πρόβλημα μπροστά στην Ιεραρχία και την ανθρωπότητα σήμερα είναι η εφέλκυση και η μαζική πρόθεση.

Σας ζητώ σ’ αυτό το έργο να συγκεντρωθείτε στις δυνάμεις της Σαμπάλλα και της Ιεραρχίας. Σας ζητώ να θεωρείτε τον εαυτό σας αγνό κι ανεμπόδιστο αγωγό και να επιδιώκετε μόνο να συνδεθείτε με την ψυχή του καθενός κι όλων, της οποίας η φύση είναι αγνή αγάπη, πραγματωμένη σύνθεση και θεία δυναμικότητα.

 

Πηγή:

– Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας, κεφ. Δυνάμεις πίσω από την εξελικτική πρόοδο της Φύσης, Α.Α.Μπέυλη

– Γραπτά του Bruce Lyon


Δεν υπάρχουν σχόλια: