Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

 


ΗΛΙΟΣ ΣΕΙΡΙΟΣ, 

ΑΤΡΑΠΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ & ΒΟΥΔΙ

Οι ενέργειες από το Σείριο λειτουργούν ως πράκτορες του Κοσμικού Χριστού, της Δεύτερης Όψης της Θεότητας, η οποία αντιστοιχεί στην ψυχή/συνείδηση και μεσολαβεί μεταξύ της ύλης/μορφής και του πνεύματος/ζωής. Ο Σείριος σχετίζεται, σύμφωνα με τον Θ. με την όψη της συνείδησης, την 2η όψη.

Ο Σείριος συνιστά το κέντρο καρδιάς ενός υπέρτατου Όντος για το ΟΠΟΙΟ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΧΘΕΙ. Ως κέντρο καρδιάς αποτελεί την πηγή της κοσμικής αγάπης ή του μπούντι/βούδι και «βρίσκεται στην καρδιά κάθε ατόμου».

Ένα ρεύμα ενέργειας που προέρχεται από τον Σείριο εισέρχεται κατευθείαν στο 5ο βασίλειο, την Πλανητική Ιεραρχία της Γης και μεταφέρει την αρχή του βούδι ή της κοσμικής αγάπης.

Η σύνδεση αυτή δημιουργείται εξαιτίας του ομοιοκραδασμού –σε κατώτερη οκτάβα– της Ιεραρχίας με τον Σείριο, καθώς η πλανητική μας Ιεραρχία είναι το κέντρο καρδιάς του Σανάτ Κουμάρα ή του πλανήτη μας.

Ομοίως συνδέεται και σχετίζεται ο Σείριος ως Κοσμική Καρδιά με την Καρδιά του Ήλιου και προς τα κάτω με την καρδιά κάθε ανθρώπινου όντος.

 Το βούδι που ο Σείριος διανέμει στην Καρδιά του Ήλιου –και κάθε καρδιά οιουδήποτε όντος/οντότητας συστήνει μέρος ή κόμβο της αλυσίδας της βουδδικής διαμοίρασης– μπορεί να προσεγγιστεί ως:

– καθαρή λογική

– ενόραση

  διάκριση

Η ενόραση υποδηλώνει την ικανότητα άντλησης πληροφορίας χωρίς προηγούμενη σχετική γνώση, την ικανότητα αναγνώρισης της αληθινής φύσης των άλλων και της γνώσης των εσωτερικών αναγκών τους, την ικανότητα ανίχνευσης μελλοντικών τάσεων και του τρόπου ικανοποίησής τους έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του εξοπλισμού ενός εκάστου. Εν κατακλείδι η ενόραση υποδηλώνει την ικανότητα σοφής ανταπόκρισης στις πνευματικές ανάγκες των άλλων.

Είναι ακόμη η ικανότητα, λέει ο Θ., της άμεσης επαφής με τη Διάνοια του Θεού. Ο Θ. εξισώνει τον όρο βούδι με τον όρο ενόραση. Λέει ότι η ενόραση, η καθαρή λογική και η πεφωτισμένη γνώση που απαυγάζει τον σκοπό της αγάπης της θείας διάνοιας, είναι όροι που περιγράφουν εξίσου το βούδι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά για να το ορίσουν.

Συναντώνται και στη Μυστική Δοξασία της Ελ. Μπλαβάτσκυ, η οποία αναγνωρίζεται από τον Θ. ως η πρώτη από τις τρεις σχεδιασμένες μεταδόσεις Ιεραρχικών διδασκαλιών.

Ο Θ. εξισώνει επίσης την ενόραση με την ικανότητα κρίσης και διάκρισης, καθώς επισημαίνει ότι η ικανότητα νοητικών διαφοροποιήσεων, στην πραγματικότητα οδηγεί κατευθείαν στην ανάπτυξη της ενόρασης ή του βούδι. Καθώς καθένας επιχειρεί να σημειώσει διαφορές, να διακρίνει ποιότητες, να κρίνει λόγους και αφηγήματα αλήθειας ή ψέμματος κλπ. αναπτύσσεται πνευματικά. Είναι η τέταρτη ποιότητα ή το βούδι που ουσιαστικά ευθύνεται για την ικανότητα της κρίσης και της διάκρισης. Είναι η τέταρτη αρχή που φανερώνει τη διαφορά –που τόσο πολύ μας εξαπατά– μεταξύ του καλού και του κακού.

Ο Σείριος σχετίζεται επίσης με την τέταρτη αρχή και φυσικά την τέταρτη ακτίνα.

Ο Ηλιακός Λόγος συστήνει την προσωπικότητα της Ψυχής-Σείριος. Η δυναμική αυτή σχέση του Ηλιακού μας λόγου με τον Σείριο είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη, του νόμου του αίτιου και του αποτελέσματος ή κάρμα και την μύηση –ΣΕΙΡΙΟΣ, Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ–.

Από τον Σείριο Κοσμικοί Αβατάρς επιβλέπουν τις μυήσεις του Ηλιακού Λόγου. Τη Γη έχει επισκεφθεί μόνο ένα, έως τώρα, Αβατάρ από τον Σείριο.

Κάποιοι επίσης ακτινικοί Αβατάρς σχετίζονται με τον Σείριο, όπως αυτό της 7ης ακτίνας, το οποίο θα επηρεάσει στην ερχόμενη εποχή όλο το σύστημα –ηλιακό– αλλά ιδιαίτερα και τον πλανήτη μας, παράγοντας εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την Επανεμφάνιση του Χριστού.

Η τέταρτη από τις 7 Κοσμικές Ατραπούς –που επιλέγουν οι μυημένοι μετά την πέμπτη μύηση– είναι «H Aτραπός προς το Σείριο». Η ατραπός αυτή είναι εκείνη που καλύπτεται με τα πυκνότερα νέφη μυστηρίου από όλες τις Aτραπούς. O λόγος για το μυστήριο αυτό είναι φανερός μόνο στο δεσμευμένο μυημένο, λέει ο Θ., μολονότι ένα κλειδί του μυστικού μπορεί να αποκτηθεί αν γίνει αντιληπτό ότι με μια ιδιάζουσα κι εσωτερική έννοια ο ήλιος Σείριος κι οι Πλειάδες έχουν στενή σχέση μεταξύ τους. Είναι μια σχέση ανάλογη μ εκείνη που έχει ο κατώτερος νους με τον ανώτερο νου. O Σείριος διαβιβάζει ενέργεια στο ηλιακό μας σύστημα μέσω της: “…επταπλής επωάζουσας Mητέρας, του αργυρού αστερισμού, της οποίας η φωνή είναι σαν ελαφρό κουδούνισμα και τα πόδια της διανύουν ανάλαφρα την ακτινοβόλο ατραπό ανάμεσα στους κόσμους μας και στο δικό της”.

Oι μυημένοι που διανύουν αυτό το δρόμο είναι κυρίως εκείνοι της τέταρτης κι έκτης τάξης, είναι η Aτραπός που ακολουθούν συνήθως οι “κύριοι της συμπόνιας” κι αυτή τη στιγμή ο Aιγύπτιος Διδάσκαλος κι ο Διδάσκαλος Iησούς ετοιμάζονται να τη διανύσουν.

Oι μυστικιστές της Δύσης που ήρθαν σε ενσάρκωση κατά τη διάρκεια των περασμένων χιλίων ετών αποτελούν μια ιδιάζουσα ομάδα Eγώ των οποίων η παρόρμηση είναι προς αυτόν τον τύπο κοσμικής ενέργειας. Στο σύστημα αυτό ανέπτυξαν ορισμένες βασικές αναγνωρίσεις και η “έκσταση” του δυτικού μυστικιστή είναι το σπέρμα που λανθάνει μέσα του, το οποίο κάποια μέρα θα ανθίσει στην κοσμική εκείνη αγαλλίαση για την οποία δεν έχουμε ακόμη όνομα.

H ενέργεια της Aτραπού IV μας προσεγγίζει απ το Σείριο μέσω του Ηλίου. Πρέπει να κατανοηθεί σαν κάλυψη πίσω από την οποία κρύβεται ένα από τα σημεία του ζωδιακού. Οι ιεραρχίες που σχετίζονται με τον ειδικό αυτό τύπο κοσμικής δύναμης κρύβονται κάτω απ’ τους αριθμούς δεκατέσσερα και δεκαεπτά. [1260] Αυτό συνιστά πλήρη κάλυψη για το μέσο αναγνώστη, αλλά στο δεσμευμένο τσέλα θα μεταδώσει τη νύξη που είναι αναγκαία για να φέρει φώτιση.

 {14=1+4=5 & 17=1+7=8.

5ο ζώδιο =Λέων αριστερόστροφα

και δεξιόστροφα 8ο ζώδιο = Λέων (Κυβερνήτης ΗΛΙΟΣ, εξωτερικά, εσωτερικά, ιεραρχικά)}

 Η ενέργεια του Σείριου μπορεί να καταγράφεται συνειδητά μετά την 3η μύηση ή Μεταμόρφωση, σίγουρα εμπλέκεται στην 2η μύηση-Βάπτισμα και συμβάλλει στους μετασχηματισμούς που απαιτούνται γι` αυτήν την μύηση.

Ο Σείριος εισρέει στην πλανητική μας ζωή, σύμφωνα με τον Θιβετανό, μέσω έξι αστερισμών και μέσω 6 πλανητών και μέσω μιας όψης του ίδιου του Ήλιου. Οι έξι αστερισμοί και πλανήτες που μεταφέρουν Τη Σειριακή ενέργεια και επιρροή είναι: Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Σκορπιός, Αιγόκερως και Ιχθείς.

Οι πλανήτες είναι: Ερμής, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας.

Πηγές: Maureen Richmond

https://www.facebook.com/notes/esoteric-astrology-wisdom-retreat-center/esoteric-astrology-papers-by-maureen-richmond/2690001451107651/

Αλίκη Μπέιλη, Εσωτέρα Αστρολογία


Δεν υπάρχουν σχόλια: