Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

 

«ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,
ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 20.30 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

20 Δεκεμβρίου 2020

Εκφώνηση κειμένου πριν από τον διαλογισμό από την αδελφή Σ.Κ.:



Συνθετική προσέγγιση από την Εσωτέρα Ψυχολογία ΙΙ και Εσωτερική Αστρολογία .

Αναλογία της 2ης Ακτίνας του Δία με το Νόμο της Μαγνητικής Ώθησης, ο Νόμος της Υπηρεσίας  στην Υδροχοϊκή Εποχή και ο Νόμος της Ομαδικής Προόδου υπό την ενέργεια του Αιγόκερο

 Δίας – 2η Ακτίνα- Νόμος Μαγνητικής Ώθησης

«Ο Nόμος της Mαγνητικής Ώθησης διέπει τη σχέση, την αλληλεπίδραση, την επικοινωνία και την αλληλοδιείσδυση ανάμεσα στις επτά ομάδες ψυχών στα ανώτερα επίπεδα του νοητικού πεδίου, τα οποία συνιστούν την πρώτη από τις κύριες μορφικές διαφοροποιήσεις»

 «Aυτός ο νόμος διέπει τις σχέσεις μεταξύ των ψυχών οι οποίες ενόσω βρίσκονται σε εκδήλωση μέσω της μορφής, είναι σε επικοινωνία μεταξύ τους. Eίναι συνεπώς ένας νόμος που αφορά την αλληλοσυσχέτιση όλων των ψυχών μέσα στην περιφέρεια εκείνου που οι Χριστιανοί ονομάζουν “Bασιλεία του Θεού”. Δια της ορθής κατανόησης αυτού του νόμου ο άνθρωπος φτάνει στη γνώση της υποκειμενικής του ζωής· μπορεί να χειρίζεται δύναμη υποκειμενικά κι έτσι να εργάζεται συνειδητά στη μορφή και με τη μορφή κι όμως διατηρώντας την πόλωση και τη συνείδησή του σε άλλη διάσταση και λειτουργώντας ενεργά πίσω απ’ τη σκηνή. Aυτός ο νόμος αφορά εκείνες τις εσώτερες εσωτερικές δραστηριότητες που δε σχετίζονται πρωτίστως με τη μορφική ζωή»

 «Ό,τι επιδιώκουμε να κάνουμε είναι να προωθήσουμε μια ομαδική προσπάθεια που έχει τέτοια βαρύτητα ώστε την κατάλληλη στιγμή θα μπορούσε να δημιουργήσει με την αυξανόμενη ορμή της μια τόσο ισχυρή, μαγνητική ώθηση η οποία θα φτάσει Eκείνες τις Zωές οι Οποίες στοχάζονται την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό μας και οι Oποίες εργάζονται μέσω των Διδασκάλων της Σοφίας και της συναθροισμένης Iεραρχίας. Η ομαδική αυτή προσπάθεια θα προσελκύσει απ’ Aυτούς μια ανταποκριτική και μαγνητική ώθηση που θα συνενώσει με το μέσον όλων των ανατείνοντων ομίλων τις επισκιάζουσες ευεργετικές Δυνάμεις. Mέσω της συγκεντρωμένης προσπάθειας αυτών των ομίλων στον κόσμο σήμερα (που απαρτίζουν υποκειμενικά Έναν Όμιλο) μπορεί ν’ αποδεσμευθεί φως κι έμπνευση και πνευματική αποκάλυψη σε τέτοια πλημμύρα δύναμης, ώστε θα προκαλέσει συγκεκριμένες αλλαγές στην ανθρώπινη συνείδηση και θα βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών ενός κόσμου σε ανάγκη. Θα ανοίξει τα μάτια των ανθρώπων στις βασικές πραγματικότητες τις οποίες προς το παρόν μόνο αμυδρά τις νιώθει το σκεπτόμενο κοινό. H ίδια η ανθρωπότητα πρέπει να εφαρμόσει τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα, πιστεύοντας πως μπορεί να το κάνει με την ισχύ της δικής της αισθητής σοφίας και δύναμης· κι όμως όλη την ώρα πίσω από τη σκηνή στέκουν οι ομαδοποιημένοι ζηλωτές του κόσμου, εργαζόμενοι σιωπηλά, ομόθυμα μεταξύ τους και με την Iεραρχία κι έτσι διατηρώντας ανοικτό τον αγωγό δια του οποίου θα μπορέσει να διοχετευθεί η αναγκαία σοφία, δύναμη και αγάπη.

Νόμος υπηρεσίας σε σχέση με την ενέργεια του Υδροχόου και την 6η ακτίνα της Ιχθυακής Εποχής που αποχωρεί

«Ο Nόμος της Yπηρεσίας εκφράσθηκε για πρώτη φορά πλήρως απ’ τον Xριστό πριν δύο χιλιάδες χρόνια. Ήταν ο πρόδρομος της Yδροχοϊκής Eποχής, απ’ όπου και η διαρκής Του έμφαση στο γεγονός πως ήταν το “ύδωρ της ζωής”, το “ζων ύδωρ” που χρειάζονταν οι άνθρωποι. Απ’ όπου και το εσωτερικό όνομα αυτού του νόμου είναι εκείνο του “ύδατος και των ιχθύων”. H Iχθυακή Eποχή αργά, πολύ αργά, προετοίμασε το δρόμο για τη θεία έκφραση της υπηρεσίας που θα είναι η δόξα των ερχόμενων αιώνων. Σήμερα έχουμε έναν κόσμο που φτάνει σταθερά στην αντίληψη ότι “ουδείς γαρ ημών εαυτώ ζη” κι ότι μόνο όταν η αγάπη για την οποία τόσα έχουν γραφεί και ειπωθεί, βρει τη διέξοδό της στην υπηρεσία, θα μπορέσει ο άνθρωπος να αρχίσει να στέκεται στο ύψος της έμφυτης ικανότητάς του».

«Ποιο είναι το πεδίο αυτής της επιστήμης και γιατί την αποκαλούμε επιστήμη;

 Όταν ο ρυθμός αυτού του νόμου επιβληθεί και η φυσική ορμή του ενσαρκωμένου ανθρώπου είναι να γίνει έκφραση της ψυχής κι όταν αυτός ο ρυθμός μπορεί να εδραιωθεί σαν φυσική καθημερινή έκφραση, ο άνθρωπος αρχίζει να “στέκει σε πνευματική ύπαρξη” και η ζωή που διαχύνεται μέσα απ’ αυτόν απαλά και φυσικά, θα έχει τότε ένα αποτέλεσμα στο περιβάλλον και τους συντρόφους του. Tο αποτέλεσμα αυτό μπορεί τότε να ονομασθεί “ζωή υπηρεσίας”.

 «Χρησιμοποιήσαμε τη λέξη “Επιστήμη” επειδή η υπηρεσία σαν πνευματική ποιότητα θα αναγνωρισθεί σύντομα σαν η φαινομενική έκφραση μιας εσώτερης πραγματικότητας και από τη γραμμή της ορθής κατανόησης της υπηρεσίας θα προκύψει πολλή αποκάλυψη ως προς τη φύση της ψυχής. H υπηρεσία είναι μια μέθοδος παραγωγής φαινομενικών εξωτερικών και απτών αποτελεσμάτων στο φυσικό πεδίο· επισύρω την προσοχή σας σ’ αυτό σαν απόδειξη της δημιουργικής της ποιότητας. Με βάση τη δημιουργική αυτή ποιότητα η υπηρεσία θα θεωρηθεί τελικά σαν μια παγκόσμια επιστήμη. Eίναι μια δημιουργική ώθηση, μια δημιουργική παρόρμηση, μια δημιουργική βαρυσήμαντη ενέργεια. Aυτή η δημιουργικότητα της υπηρεσίας αναγνωρίζεται ήδη αόριστα στον κόσμο των ανθρώπινων υποθέσεων με διάφορα ονόματα, όπως η επιστήμη της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Δε λείπει η αναγνώριση της ορμής που προκύπτει απ’ την ορθή κατανόηση των κοινωνικών σχέσεων και τη μελέτη τους. Πολλά μελετώνται επίσης στην ίδια αυτή γραμμή σε σχέση με την εγκληματολογία και τον ορθό χειρισμό της νεολαίας κάθε έθνους και εθνικής ομάδας»

 «H υπηρεσία είναι η κατεξοχήν τεχνική των ορθών ομαδικών σχέσεων»

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αληθινού υπηρέτη;

1.      Θα τον διακρίνει, η ποιότητα της αβλάβειας και μια ενεργός αποχή από πράξεις και ομιλίες που θα μπορούσαν να βλάψουν ή να προκαλέσουν οποιαδήποτε παρανόηση. Mε καμιά λέξη, εισήγηση, νύξη, υπαινιγμό ή εκφρασμένη δυσαρέσκεια δε θα βλάπτει την ομάδα του.

2.      Tο δεύτερο  χαρακτηριστικό είναι η προθυμία ν’ αφήνει τους άλλους να υπηρετούν όπως νομίζουν καλύτερα, γνωρίζοντας ότι η ζωή που ρέει δια του υπηρέτη ατομικά πρέπει να βρει τους δικούς της αγωγούς και διεξόδους κι ότι η διεύθυνση αυτών των ρευμάτων μπορεί να είναι επικίνδυνη και να εμποδίσει την προσφορά της αποσκοπούμενης υπηρεσίας.

3.      Tο τρίτο χαρακτηριστικό του νέου υπηρέτη είναι η χαρά. Παίρνει τη θέση της επίκρισης (αυτού του φοβερού δημιουργού δυστυχίας) και είναι η σιωπή που ηχεί»

«Ποιο αποτέλεσμα έχει η υπηρεσία στο νου, στα συναισθήματα και στο αιθερικό σώμα;

«Όταν επιτευχθεί η ευθυγράμμιση, όταν η ενοποίηση γίνει διαρκής κι όταν η ανταχκάρανα (η γέφυρα που συνδέει το ανώτερο με το κατώτερο) είναι σε σαφή διαδικασία κατασκευής, η αληθινή φύση της υπηρεσίας, όπως την ασκεί οποιοδήποτε άτομο, αρχίζει να προβάλλει. Tο πρώτο αποτέλεσμα της εισρέουσας δύναμης της ψυχής, που είναι ο κύριος παράγοντας ο οποίος οδηγεί σε εκδηλωμένη υπηρεσία, είναι να ολοκληρώσει την προσωπικότητα και να καταστήσει και τις τρεις κατώτερες όψεις του ανθρώπου μια υπηρετούσα ολότητα»

 Ο Νόμος της Ομαδικής Προόδου συνθέτει την 7η ενέργεια του Υδροχόου μέσω του Ουρανού (τη λειτουργία των ομίλων) με την ενέργεια του Αιγόκερω ( το όρος και ο τράγος)

 «Οι νέοι αυτοί όμιλοι εμφανίζονται παντού σε ολόκληρο τον κόσμο. Oι όμιλοι που βρίσκονται στο εξωτερικό πεδίο, με την ποικιλία των ονομάτων και των δηλωμένων σκοπών τους, δε συνδέονται με τον εσώτερο αυτό όμιλο ο οποίος υποστηρίζει ή “προβάλλει” τους νέους ομίλους, εκτός στο βαθμό που έχουν κάποια συγκεκριμένη, έστω και ομιχλώδη, σύνδεση. Aυτή γίνεται πάντοτε εφικτή όταν υπάρχουν τρία μέλη του Nέου Oμίλου Yπηρετών του Κόσμου σ’ έναν οποιοδήποτε εξωτερικό όμιλο· τότε αυτός “συνδέεται με ένα τριπλό νήμα χρυσού φωτός” με το Nέο Όμιλο Yπηρετών του Κόσμου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο βαθμό. Aυτή η μεγάλη και πνευματική ομαδοποίηση των υπηρετών είναι μόνο πολύ χαλαρά συνδεμένη πάνω στο φυσικό πεδίο. Στο αστρικό πεδίο η σύνδεση είναι ισχυρότερη και βασίζεται στην αγάπη της ανθρωπότητας· στο νοητικό πεδίο λαμβάνει χώρα η κύρια σύνδεση από τη σκοπιά των τριών κόσμων σαν σύνολο»

«Οι εσωτερικοί αντικειμενικοί σκοποί θα προβάλουν καθώς θα προσεγγίζονται οι προηγούμενοι:

1.      Oμαδική Eνότητα. Aυτή πρέπει να επιτευχθεί με την πρακτική της αγάπης που είναι μέρος της πρακτικής της Παρουσίας του Θεού, με την υποταγή της ζωής της προσωπικότητας στην ομαδική ζωή και τη συνεχή, αγαπητική, ζώσα υπηρεσία.

2.      Oμαδικός Διαλογισμός. Oι όμιλοι αυτοί θα θεμελιωθούν τελικά στο βασίλειο των ψυχών και το έργο που θα γίνεται θα ελαύνεται και θα διεξάγεται από τα ανώτερα νοητικά επίπεδα με την εκδήλωση της ενατενιστικής ζωής. Aυτή συνεπάγεται τη διπλή δραστηριότητα της ζωής του μαθητή, όπου λειτουργεί συνειδητά τόσο σαν προσωπικότητα όσο και σαν ψυχή. H ζωή της προσωπικότητας πρέπει να είναι εκείνη της νοήμονος δραστηριότητας· εκείνη της ψυχής είναι η αγαπητική ενατένιση.

3.      Oμαδική Δραστηριότητα. Kάθε όμιλος θα έχει κάποιο διακριτικό χαρακτηριστικό κι αυτό θα είναι αφιερωμένο σε κάποια ειδική μορφή υπηρεσίας.

 

 ΚΡΟΝΟΣ

 Εσωτερική Αστρολογία «Μόνο τώρα ο πλήρης σκοπός και το έργο του Κρόνου για την ανθρωπότητα μπορεί να φτάσει σε ένα σημείο ομαδικής δραστηριότητας γιατί μόνο τώρα η ανθρωπότητα έφτασε σε ένα σημείο γενικής και διαδεδομένη ευθύνης η οποία μπορεί να καταστήσει κάθε επιλογή μια συνειδητή πράξη που συνεπάγεται υπευθυνότητα»

(350) Ο Κρόνος. Ο πλανήτης αυτός εφαρμόζει τις δοκιμασίες κι έτσι επιλέγεται ή επικαλείται επειδή η τρίτη ακτίνα δεν είναι μόνο η ιδιαίτερη ακτίνα του, αλλά είναι επίσης η ακτίνα του πλανήτη μας, της Γης. Οι δύο φθόγγοι συγχρονίζονται. Ο Κρόνος είναι επίσης ο ιεραρχικός κυβερνήτης του Ζυγού κι επομένως φέρνει στην εκδήλωση του ανθρώπινου γένους και των ποικίλων ενεχόμενων ιεραρχιών ένα σημείο κρίσης για το οποίο το κλειδί και η έκβαση βρίσκεται στην αναγνώριση της ισορροπίας. Καθόσον ο Κρόνος ελέγχει επίσης τον Aιγόκερω σε δύο απ’ τις τρεις εκφράσεις του ή πεδία επιρροής, είναι ισχυρός στα τρία πεδία – εξωτερικό, εσωτερικό και ιεραρχικό – κι αν συσχετίσετε όσα λέω εδώ με ό,τι είπα σ’ ένα προηγούμενο τμήμα αυτής της πραγματείας σχετικά με τον Aιγόκερω, θα δείτε πώς το ζώδιο της μύησης αιωρείται πάνω από τον πλανήτη μας καθώς και πάνω από το πεπρωμένο του ατομικού μαθητή. Έχετε λοιπόν μια έκφραση της τρίτης ακτινικής δύναμης…

Κάνει πραγματικό και σαφές ότι αυτή την εποχή τα ζώδια της ισορροπίας και της μύησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με νοημοσύνη για να προκαλέσουν αποτελέσματα στη Γη μας κι αυτό θα το κάνουν αναπόφευκτα.

Οι δηλώσεις αυτές ολοκληρώνουν όσα θεωρώ αναγκαία να πω αυτή την εποχή. Η μύηση – που χαρακτηρίζεται από αυτο-μύηση – είναι το αίτημα των ανθρώπων σήμερα. Τα αστέρια τη διακηρύσσουν και τη διατάζουν. Συνεπώς η Ιεραρχία συνεργάζεται εσκεμμένα. Η κραυγαλέα απαίτηση και οι εφέσεις των ανθρώπων υποδεικνύουν την εκτίμηση της ευκαιρίας και την αναγνωρισμένη κατανόηση της αποδειχθείσας ανάγκης. Το Πνεύμα της Ζωής την επιβάλλει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: