Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

 

  «ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,

ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21.00 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Oμιλία πριν από τον διαλογισμό από την αδελφή I.Π.


«Καταλάβετέ το, δεν υπάρχουν αποκτήματα – ούτε αποφάσεις, ούτε περηφάνεια, ούτε μεταμέλεια. Υπάρχει μονάχα ένα πράγμα – Ομορφιά!» 

(Φύλλα από τον Κήπο του Μορύα, Βιβλίο Πρώτο Το Κάλεσμα, παρ. 333)



* * * 

 ΤΡΕΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ 

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 1. Η δύναμη της εργασίας με και μέσα σ΄ όλη την ουσία της νοητικής σκέψης.

Η Ιεραρχία των Φωτισμένων Διανοιών είναι ένας όμιλος του οποίου οι τηλεπαθητικές δυνάμεις επιτρέπουν στα μέλη Του να είναι ευαίσθητα στα νοητικά ρεύματα και να καταγράφουν τις σκέψεις Εκείνων που προσωποποιούν το Νου του Θεού, τον Παγκόσμιο Νου και να καταγράφουν στις σκεπτομορφές Εκείνων που είναι τόσο πέρα από την Ιεραρχία, όσο και Αυτοί με τη σειρά Τους είναι πέρα από τους μαθητές του κόσμου……

….Στις επόμενες δεκαετίες οι εργαζόμενοι μαθητές του κόσμου, οι μεμονωμένοι μυημένοι στις πολλές παγκόσμιες οργανώσεις και ο Νέος Όμιλος Εξυπηρετητών του Κόσμου θα ανταποκριθούν αυτόματα στην τηλεπαθητική ευαισθησία τέτοιων ομάδων σαν αυτές που δρουν στα πολλά Άσραμ των Διδασκάλων.

Το αποτέλεσμα αυτής της επιτυχίας … θα οδηγεί στην αναγνώριση μιας παγκόσμιας δύναμης και της νοητικής κατάστασης των μαθητών όλων των βαθμών. Αυτή με τον καιρό και χωρίς αμφιβολία θα εδραιώσει την ενότητα όλων των όντων. Η αποκάλυψη της ενότητας μέσω της δύναμης της σκέψης είναι η ένδοξη κορύφωση του έργου της Αδελφότητας και σ’ αυτό ανταποκρίνεσθε, όπως όλοι οι μαθητές, στις πιο υψηλές στιγμές σας…….

 

2.  Η δύναμη της ενόρασης που είναι ο στόχος μεγάλου μέρους του έργου που πρέπει να κάνουν οι μαθητές και απαιτεί την ανέλιξη μιας άλλης ικανότητας του ανθρώπου. 

Η ενόραση είναι επίσης μια νοητική λειτουργία κι όταν χρησιμοποιείται ορθά, επιτρέπει στον άνθρωπο να συλλαμβάνει με διαύγεια την πραγματικότητα και να βλέπει αυτή την πραγματικότητα απαλλαγμένη απ’ τη γοητεία και τις πλάνες των τριών κόσμων. Όταν η ενόραση λειτουργεί σ’ οποιοδήποτε ανθρώπινο ον, του επιτρέπει να αναλαμβάνει άμεση κι ορθή δράση, γιατί βρίσκεται σε επαφή με το Σχέδιο, με αγνό κι ανόθευτο τρόπο και καθαρές ιδέες – απαλλαγμένες από την πλάνη, προερχόμενες απευθείας απ’ το θείο ή παγκόσμιο Νου.

Η ανέλιξη αυτής της ικανότητας θα επιφέρει μια παγκόσμια αναγνώριση του Σχεδίου κι αυτή είναι η μεγαλύτερη επίτευξη της ενόρασης στον τωρινό παγκόσμιο κύκλο.

 Όταν το Σχέδιο αυτό γίνει αισθητό, επέρχεται η αντίληψη της ενότητας όλων των όντων, της σύνθεσης της παγκόσμιας εξέλιξης και της ενότητας του θείου αντικειμενικού σκοπού. Κάθε ζωή κι όλες οι μορφές παρουσιάζονται τότε στην αληθινή τους προοπτική· επακολουθεί τότε μια ορθή αίσθηση των αξιών και του χρόνου.

Όταν το Σχέδιο ενοράται αληθινά και άμεσα, τότε η εποικοδομητική προσπάθεια γίνεται αναπόφευκτη και δεν υπάρχει χαμένη κίνηση. Η μερική αντίληψη του Σχεδίου και η ερμηνεία του από δεύτερο ή τρίτο χέρι απ’ τον αδαή ευθύνεται για τη χαμένη προσπάθεια και τις ανόητες παρορμήσεις που χαρακτηρίζουν τις τωρινές αποκρυφιστικές και παγκόσμιες οργανώσεις……..

 

3.  Υπάρχει μια ακόμη μεγάλη νοητική δύναμη που πρέπει ν’ ανελιχθεί. Είναι αυτή που χαρακτηρίζει όλες τις ελευθερωμένες ψυχές, ανεξάρτητα απ’ την ακτίνα τους. Είναι η δύναμη της θεραπείας. 

Το έργο αυτό είναι ακόμη εμβρυώδες κι η ομαδική συνείδηση είναι ακόμη τόσο νέα και χωρίς πόλωση, ώστε είναι ανώφελο να επεκταθώ στις περαιτέρω δυνατότητες. Όταν οι άνθρωποι μπορούν να εκπαιδευθούν ώστε να είναι ανιδιοτελείς, θεϊκά μαγνητικοί και ραδιενεργοί, τότε θα ξεχυθούν πάνω στον κόσμο ορισμένες θείες δυνάμεις οι οποίες θα ζωογονήσουν και θα ανοικοδομήσουν, οι οποίες θα εξαλείψουν το κακό και θα γιατρέψουν τους αρρώστους. Μέχρι τώρα οι προσπάθειες των ανθρώπων στο πεδίο της ιατρικής, της θεραπευτικής και των διαφόρων μορφών θεραπείας ήταν αποτέλεσμα των παρορμήσεων ν’ ανταποκριθούν στις αιωρούμενες αυτές δυνάμεις, αλλά αυτό ήταν μόνο.

 Αυτές είναι οι τρεις κύριες ικανότητες που μπορεί ν’ αναπτύξει ο πνευματικός άνθρωπος· οι άλλες ιδιότητες κι αναπτυσσόμενες ικανότητες είναι απλά επεκτάσεις αυτών των τριών

 – τηλεπαθητική σκέψη, λήψη και διαβίβαση· 
    ενορατική αναγνώριση της αλήθειας και διατύπωσή της σε έννοιες από το νου συν τη μεταγενέστερη διαδικασία της υλοποίησης εκείνου που ενοράθηκε, η ανώτατη μορφή δημιουργικής εργασίας·
– θεραπεία με την κατανόηση της ενέργειας και των δυνάμεων, η οποία θα οδηγήσει αργότερα στην αναγέννηση της ανθρωπότητας.

Μ.Ν.Ε. Ι., σ. 24-29

Δεν υπάρχουν σχόλια: