Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

TEΤΑΡΤΗ 20/3/2024 – ΩΡΑ 19.30 

ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ


ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ

   20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024   

ΩΡΑ για την Ελλάδα: 05:06

 

 Σε αυτή την Ισημερία, ο Νέος Όμιλος των Παγκόσμιων Εξυπηρετητών ή Εξυπηρετητών του Κόσμου (NOEK) δέχεται τις ενέργειες των δύο κυβερνητών του Υδροχόου, του Ουρανού και του Δία που βρίσκονται σε σύνοδο στον Ταύρο, το ζώδιο των Παγκόσμιων Εξυπηρετητών, του πλανητικού οφθαλμού της Γης ή του Πλανητικού Κέντρου Άζνα.
      Ο Δίας και ο Ουρανός, η Καρδιά (ΙΕΡΑΡΧΙΑ) και το Μάτι (ΑΖΝΑ-ΝΟΕΚ), η Αγάπη και το Φως  είναι η παρούσα «ευεργετική» επίδραση κατά την Εαρινή Ισημερία του 2024.  Αυτοί οι δύο πλανήτες αποτελούν τα δύο φτερά της Ουράνιας Θέλησης, όπως η Ιεραρχία και η Ανθρωπότητα είναι τα δύο φτερά της Σαμπάλα, εκείνης της τριάδας των Πλανητικών Κέντρων και των Συμπαντικών Αρχών που, σε εύθετο χρόνο, θα αποκαταστήσουν το Σχέδιο επάνω στη Γη.
     Και μια τέτοια ευεργετική εκπλήρωση, μέσω του ισημερινού Άξονα Κριού-Ζυγού (μία από τις 4 πύλες έναρξης που τροφοδοτούν την ενέργεια των Ανώτερων Κύκλων στη Γη), σηματοδοτεί «σήμερα» την αυγή του επικείμενου 2025, που θα επικυρώσει την προοδευτική Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας μέσω της Μίας Ανθρωπότητας.
     Η αρμονική σύνθεση του Πλανητικού Κέντρου Αζνα (=ΝΟΕΚ) και του Πλανητικού Κέντρου Καρδιάς (=ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ) είναι ΓΕΓΟΝΟΣ.
     Είναι ένα γεγονός δημιουργικής έντασης, που σηματοδοτείται –και για την φετινή χρονιά– αστρολογικά από τον Ουρανό και τον Δία στον Ταύρο (που κυβερνά τον ΝΟΕΚ) και τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς (2η και 6η ακτίνα) –θα είναι η τελευταία φορά που θα μείνει στο ζώδιο των Ιχθύων από τότε που μπήκε (2011) καθώς από την επόμενη χρονιά (2025) θα προχωρήσει στο ζώδιο του Κριού–. Η  Αφροδίτη, ο ηλιακός μας Άγγελος, η δημιουργική δύναμη και η επιστήμη του Νου λάμπει στους Ιχθύς που εγκαταλείπουν τον Οίκο του Πατρός και γυρίζοντας πίσω σώζουν.
     Η Εαρινή Ισημερία σηματοδοτεί την απαρχή του ετήσιου πνευματικού έτους, τη νέα χρονιά που ξεκινάει με τα 3 μεγάλα Φεστιβάλ του Ανώτερου διαλλείματος του διαλογιστικού έτους, ΠΑΣΧΑ, ΒΕΣΑΚ, ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ.
     Φέρει τις ενέργειες της Μ. Άρκτου στο σύστημά μας και την ΘΕΛΗΣΗ-ΓΙΑ-ΥΠΑΡΞΗ μέσω των ακτίνων 1η και 7η.
     Ο πλανήτης τη στιγμή αυτή βρίσκεται σε τέλεια ισορροπία με τον Ήλιο.
     O Ήλιος βρίσκεται πάνω από τη νοητή γραμμή του Ισημερινού που χωρίζει τη Γη σε Βόρειο + Νότιο ημισφαίριο.
Σημειώνεται ότι:
α.  τα 7 πεδία του κοσμικού φυσικού «κινούνται» οριζόντια,
β.   οι 7 ακτίνες-εκδηλώσεις κινούνται κάθετα,
γ.   η μετάπτωση των ισημεριών αποτελεί γεγονός, αλλά όταν π.χ. λέμε ότι ο Ήλιος βρίσκεται στον Κριό, αναφερόμαστε σε μια εσωτερική πραγματικότητα κι όχι ένα εξωτερικό γεγονός, διαβάζουμε στο Βιβλίο Εσωτέρα Αστρολογία.
     Η Εαρινή Ισημερία θεωρείται η 2η περίοδος του αποκρυφιστικού-μυητικού έτους – μετά το χειμερινό Ηλιοστάσιο. Ελλογίζει  τον  ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΙΡΑΣΜΟ  του/της μυούμενου/ης.
     Οι μυήσεις που εισάγει (μυεί-initiates/initiation) περιλαμβάνουν το πέρασμα μέσα από τις δοκιμασίες και την τελική ήττα του πειρασμού, καθώς και την κάθοδο του νεοφώτιστου  στον Κάτω Κόσμο για να σώσει τους αναμένοντες την Σωτηρία. Τέλος περιλαμβάνει την εκδήλωση της θειότητας του ανθρώπου (4η μύηση) προς βοήθεια του συνόλου της Ανθρωπότητας –το  πλανητικό κέντρο του λαιμού–.
     Σ` αυτήν την εποχή της Άνοιξης, μας λέγεται ότι οι Avataras «ευθυγραμμίζονται» με την Ιεραρχία της Αγάπης και της Συμπόνοιας.
 


 «Μια νέα μέρα ξημερώνει πάνω στη γη.
Ό,τι συμβάινει τώρα δεν είναι απλά ένα ρεύμα, είναι μια δίνη.
 Κάθε προσωπικός κόσμος αντανακλά τον πύρινο ουρανό
           Αστραποβολεί το Πυρ που εξαλοίφει τις παλιές μορφές.
 Η Σοφία του Δημιουργού προφητεύει έναν Νέο Κόσμο.
 Με πύρινη καταστροφή δημιουργεί.
 Και μπορούμε εμείς, οι μάρτυρες, να συνειδητοποιήσουμε το Μεγάλο Σχέδιο,
Οι κωφοί, οι τυφλοί και οι ανάπηροι, είναι οι  θεατές. Ο Δημιουργός έρχεται!»
 
(Φύλλα από τον Κήπο του Μορύα, I § 241)
 
 

Στοχασμός
Την περίοδο αυτή  προσπαθήστε να αποκτήσετε επίγνωση αυτού που έχει προβάλλει στην συνείδησή σας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, από το χειμερινό ηλιοστάσιο έως τώρα. Δημιουργείστε ένα σύμβολο, μια σπερματική σκέψη, μια εικόνα που θα υποδεικνύει-συμβολίζει την ποιότητα που έχει προβάλλει στην συνείδησή σας το τελευταίο τρίμηνο. Αποφασίστε κατά πόσο είστε αποφασισμένοι να επιτρέψτε στην ποιότητα αυτή να ριζώσει στην ζωή της  ψυχής.

Πηγές

http://www.theosophydownunder.org/library/theosophical-articles/

https://blog-en.theplanetarysystem.org/2024/03/17/signs-of-the-heavens-year-6-3-2024-2nd-quarter/

Εσωτέρα Αστρολογία, Α.Α. Μπέυλη

   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: