Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

  ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Ο διαλογισμός θα γίνει: Κυριακή 24/3/2024 - ώρα 21.00

ΑΚΡΙΒΗΣ ΩΡΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ 09.00 - 25/3/2024 


ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΔΙΑΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

 

Φεστιβάλ του Πάσχα (23/3/, ώρα 09:00), Φεστιβάλ Βεσάκ (23/4/, ώρα 02:48), 

Φεστιβάλ Καλής Θέλησης (23/5/, ώρα 16.52)

 

«Δεν μπορούμε να υπεκφύγουμε τη διαδικασία

της τελετουργικής ζωής. Αναγνωρίζεται

ασυνείδητα, ακολουθείται τυφλά και συνιστά

τη μεγάλη πειθάρχηση της ρυθμικής αναπνοής

της ίδιας της ζωής. Η Θεότητα εργάζεται με

τυπικό και υποβάλλεται στις τελετουργίες

του σύμπαντος».

 

 Υπάρχουν τρία κυρίως πνευματικά Φεστιβάλ, που σχηματίζουν το υψηλό σημείο κάθε ετήσιου κύκλου. Αυτά είναι το Φεστιβάλ του Πάσχα (στην πανσέληνο του Κριού), το Φεστιβάλ του Βεσάκ (στην πανσέληνο του Ταύρου) και το Φεστιβάλ της Καλής Θέλησης (στην πανσέληνο των Διδύμων). Εξαιτίας της σταθερής, επαναλαμβανόμενης εργασίας διαλογισμού από πολλά άτομα και ομάδες σε όλα τα μέρη του κόσμου, αυτά τα Φεστιβάλ έχουν πετύχει τώρα μια υποκειμενική αγκυροβόληση στην συνείδηση της ανθρωπότητας. Αντιπροσωπεύουν μία βασική θεϊκή πρόθεση, η οποία θα αρχίζει να εγκαθιδρύει τους στόχους της καθώς τα διάφορα θρησκευτικά ιδρύματα θα αναγνωρίζουν και θα βλέπουν ταυτόχρονα, το καθένα με τον δικό του τρόπο, την μοναδική ετήσια προσέγγιση του ανθρώπου στον Θεό και του Θεού στον άνθρωπο.

 

https://www.lucistrust.org/el/resources/three_spiritual_festivals_1

 

 Θέτουν κατ` ουσίαν τα εξής ζητήματα, σύμφωνα με τις Διδασκαλίες της Προαιώνιας Σοφίας:

  1. Την αναγνώριση της Πνευματικής Ιεραρχίας του Πλανήτη και την παρουσίαση των δυο μεγάλων Αβατάρ, του Βούδδα και του Χριστού.
  2. Την έμπρακτη ένωση των δογμάτων της Ανατολής και της Δύσης
  3. Τον εγκαινιασμό μιας Νέας ‘Θρησκείας’, αυτήν της ΕΠΙΚΛΗΣΗΣ & ΕΦΕΛΚΥΣΗΣ μέσω διαλογιστικού έργου. Συνίσταται στην επικλητική φωνή της Ανθρωπότητας και την ανταπόκριση (εφέλκυση) που ελκύεται από τις μεγαλύτερες εκείνες Ζωές που ονομάζουμε Θεό, Πνεύμα της Ειρήνης, κλπ.
  4. Την καθιέρωση της Επιστήμης της Επίκλησης και Εφέλκυσης ως μέθοδο για την αναζήτηση της αλήθειας. Η επιστήμη αυτή είναι η νοήμονα οργάνωση του πνευματικού, ενεργειακού και των δυνάμεων της αγάπης της ανθρωπότητας που όταν γίνουν αποτελεσματικές θα προκαλέσουν την ανταπόκριση των Πνευματικών Οντοτήτων.

 

Τα τρία φεστιβάλ αποτελούν την κορύφωση του ετήσιου κύκλου εφαρμογής αυτής της επιστήμης, οδηγούν σε μια παρατεταμένη προσπάθεια που επηρεάζει όλο το υπόλοιπο έτος μέχρι το επόμενο φεστιβάλ του Βεσάκ.

     Μπορούν να προσεγγιστούν –και κατ`ουσίαν ΕΙΝΑΙ– μια πράξη σύνθεσης με σκοπό την πνευματοποίηση της ύλης δια της τεχνικής της Επίκλησης και Εφέλκυσης.

 

     Μπορούμε να θεωρήσουμε αυτήν την εξέλιξη συνθετικά ως ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ σε τρία αλληλένδετα στάδια: 

α) σε πρώτο στάδιο, στο Φεστιβάλ του Πάσχα, η Ιεραρχία του πλανήτη συνδέεται με την Ανθρωπότητα και κάνει κρούση στην ανθρώπινη συνείδηση. Το αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση της Ιεραρχίας από τις μάζες της ανθρωπότητας. Το φεστιβάλ αυτό αποτελεί στάδιο προετοιμασίας κι ενεργοποίησης για ό,τι θα ακολουθήσει. 

β) στο Φεστιβάλ του Βεσάκ έχουμε τη σύνδεση Σαμπάλλας ή αλλιώς του Κέντρου όπου η Θέληση του Θεού είναι γνωστή, και της Ιεραρχίας μέσω του Χριστού, καθώς και την εισροή εξωπλανητικών ενεργειών δια του Βούδδα στο σύστημά μας. Αποτελεί στάδιο λήψης, τοποθέτησης για την Ιεραρχία και την Ανθρωπότητα. 

γ) στο τρίτο στάδιο, στο φεστιβάλ της Καλής Θέλησης επισυμβαίνει η διανομή των ενεργειών που έχουν ληφθεί από τη Σαμπάλλα, μέσω του Χριστού, στην Ιεραρχία και στην Ανθρωπότητα. Αποτελεί σημείο ή στιγμή καταστάλλαξης της ενέργειας.

 

     Κάθε ένα από αυτά φεστιβάλ ακολουθεί ένα επταήμερο κύκλο. Οι πρώτες τρεις μέρες  είναι μέρες προετοιμασίας και κι ενεργοποίησης. Ηχούμε την πρόσθεσή μας να ΕΙΜΑΣΤΕ. 

     Η ημέρα της Πανσελήνου είναι μέρα σιωπής – καθώς αφιερώνουμε όλη τη μέρα στη σύνδεσή μας με την Πνευματική Ιεραρχία του πλανήτη και το Χριστό για τη λήψη των εξωπλανητικών ενεργειών που εισρέουν στο σύστημά μας.

     Κατά την ακριβή ώρα νοερά, με τη σκέψη και τη φαντασία μας, με διαλογισμό ατομικό ή/και ομαδικό, μέσα στην περιφέρεια του Μεγάλου Άσραμ, την Ιεραρχία.

     Οι επόμενες τρεις μέρες μετά την Πανσέληνο, είναι μέρες καταστάλαξης των ενεργειών στις καρδιές και τις διάνοιες των ανθρώπων μέσω του Χριστού, των Άσραμ των Διδασκάλων, του Νέου Ομίλου των Παγκόσμιων Εξυπηρετητών ή Εξυπηρετητών του Κόσμου (ΝΟΕΚ), των ανθρώπων καλής θέλησης παντού στον κόσμο.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: ΚΡΙΟΣ

Το Πάσχα μας δίνει την ευκαιρία για συνειδητή συνεργασία με τις εισρέουσες Δυνάμεις της Αποκατάστασης. Αυτές οι δυνάμεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές όσον αφορά την αποκατάσταση «της θέλησης-για-ζωή και της θέλησης-για-το καλό» του Νέου Ομίλου Εξυπηρετητών και των μαθητών παντού στον κόσμο. Εμπνέουν όλους όσους βαδίζουν το πνευματικό μονοπάτι με το όραμα των ορθών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και με κάθε βασίλειο της φύσης.

     Ο ήλιος ευρίσκεται στον Κριό κατά την εαρινή ισημερία γύρω στις 21 Μαρτίου, όταν αρχίζει η Άνοιξη στο βόρειο ημισφαίριο. Η Άνοιξη φέρνει παράλληλα μια καθολική αφύπνιση της ζωτικής δύναμης, μια αίσθηση ελπίδας και νέα ξεκινήματα καθώς η φύση, μετά τον χειμερινό ύπνο και φαινομενικό θάνατο, ξυπνά. Οι σπόροι και οι βλαστοί διασπούν τις προηγούμενες παλιές στρώσεις που περιορίζουν την ανάπτυξη. Τα φυτά εξωθούνται μέσα από το έδαφος προς το φως και τη θέρμη του ήλιου. Τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την εμφάνιση της νέας ζωής, καθώς η παλιά παρέρχεται για να ανοίξει τον δρόμο στην καινούργια.

     Το Πάσχα αποτελεί πάντοτε μια ιδιαίτερη περίσταση – το πνεύμα της ανάστασης που χαρακτηρίζει αυτό το Φεστιβάλ φέρνει μια υπέροχη θαυμαστή αίσθηση ανάτασης σε όλους όσους είναι ευαίσθητοι στην επίδρασή του. Η ένταση και η ανησυχία στην εποχή μας, βιωμένες προσωπικά ή εμμέσως μέσα από τα βάσανα των άλλων, μας συνδέουν με μια ενέργεια που κυρίως «αναβιώνει» τον πνευματικό μας σκοπό.

     Η ανθρωπότητα δέχεται χτυπήματα με φουρτούνες και κρίσεις από όλες τις πλευρές, αλλά μέσα από όλα αυτά, πολλοί είναι εκείνοι που μοχθούν σκληρά για να εξαλείψουν την αίσθηση της χωριστικότητας. Αμέτρητες φωνές για ενότητα ακούγονται εν μέσω της διαχωριστικής ρητορικής.

 

Ας οραματιστούμε την Ανθρωπότητα ως ένα ενοποιημένο πεδίο παλλόμενων και φωτισμένων ενεργειών μέσα στην πλανητική ζωή, ένα κέντρο εντός του οποίου πολλοί προετοιμάζονται να προχωρήσουν προς τα εμπρός, στην επίγνωση της ουσιαστικής ενότητας της Ζωής και προς τη θύρα της μύησης που οδηγεί σε ένα νέο βασίλειο της φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: