Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

  «ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,

ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21.00 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023



Oμιλία πριν από τον διαλογισμό από την αδελφή ΧΡ.ΤΣ.




Σήμερα είναι άγνωστο στους περισσότερους ανθρώπους,

ότι το μάντρα ΟΜ που όλοι γνωρίζουμε από την Yoga και το REIKI , αποτελούσε την ιερή μυστική λέξη-ψαλμό των Ελευσινίων Μυστηρίων.


Μία απ' τις ιερές φράσεις ήταν το "ΚΟΓΞ ΟΜ ΠΑΞ".

Υπάρχουν αναφορές ότι το ΟM που χρησιμοποιούσαν στα Ελευσίνια μυστήρια το προφέρανε και ΑΟΥΜ. Η ίδια λέξη και προφορά υπάρχει ακριβώς και στη Yoga και στο REIKI.

Είναι κοινό μυστικό σε όλες τις παλαιές παραδόσεις, ότι η πρωταρχική πηγή όλων των πολιτισμών ήταν οι Δραβίδες του Αιγαίου, που εξάπλωναν τον δικό τους πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη ανιδιοτελώς, για την εξέλιξη και την ευημερία των ανθρώπων.

Στα Σανκριτικά και στη Yoga το ΟΜ ή ΑUM , αποτελεί την ιερή λέξη των Ινδουιστών.

Άλλωστε και η λέξη Ινδία, παραπέμπει στην χώρα του Δία.

Η Ελληνική λέξη ομ-φή, σημαίνει τη φωνή του Θεού Διός, στην παλαιά Ελληνική γλώσσα.

Ο ομ-φητήρ ήταν ο προφήτης και ιεροφάντης του Θεού.

Ο Ομ-αγύριος ή Ομ-άριος Ζευς, υπήρξε ο Θεός που ένωνε όλους τους Έλληνες, όπως και η λέξη ομ-ήγυρις και η ομ-άδα.

Στο ναό του Ομ-ογύριου Διός έξω απ' το Αίγιο, έγινε η σύναξη των Ελληνικών στρατευμάτων, πριν απ' την εκστρατεία της Τροίας.

Οι όμ-οιοι ιερείς της Ελευσίνας και οι όμ-οιοι πολεμιστές της Σπάρτης οι αποκαλούμενοι ομ-άσπιδες, σχετίζονται με την ιερή αυτή λέξη.


Οι ιερείς των Ελευσινίων όμ-νυαν δηλαδή ορκίζονταν, ώστε να γίνουν όμ-ηροι

αποτελώντας οι ίδιοι την εγηύηση για την τήρηση της σιωπής που απαιτούταν.


Τέλος, η ομ-όνοια ήταν το αποτέλεσμα από όλη αυτή τη διαδικασία και την μύηση, με τον μαγικό ήχο της λέξης ΟΜ.


Το ΟM ή ΑΟΥΜ, ήταν ο ήχος που αντηχούσε στην ουράνια “Μουσική των Σφαιρών” του Πυθαγόρα, αυτή την υπερβατική μουσική που εκπέμπουν οι αντανακλάσεις των ουρανίων σωμάτων πάνω στο στερέωμα, ή ουράνιο θόλο.


Αυτόν τον θόλο συμβολίζει και ο Ομ-φαλός των Δελφών, όπου κάτω του βρίσκονται και οι γνωστές ηλεκτρομαγνητικές ζώνες Βαν Άλεν.

Στη Yoga και το ΡΕΙΚΙ το mantra ΟΜ ονομάζεται και pranava, που σημαίνει αυτό που συντηρεί τη ζωή και ρέει μέσω της prana.

Θεωρείται ως ο πρώτος ήχος, ο ήχος του Σύμπαντος και εμπεριέχει άλλους τους άλλους ήχους.

Το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον και το πάν, εμπεριέχονται στον ήχο αυτό. Το ΟΜ υπάρχει και πέρα από τις τρείς αυτές μορφές του χρόνου και του χώρου.


Η λέξη αποτελείται από τρία Σανσκριτικά γράμματα και έτσι φαίνεται σαν να έχει τρία μέρη.

A ""

U ""

M ""

Το «Α», συμβολίζει την κατάσταση της εγρήγορσης και τον συνειδητό νου. Αυτός ο ήχος παράγεται στο λαιμό και στον ουρανίσκο.

Έχει ζεστή-yang χρειά και δονείται στο μέσο μέρος της κοιλιάς στο 3ο Chara, ή ηλιακό πλέγμα.

Το «U», συμβολίζει την κατάσταση του ονείρου, το υποσυνείδητο και το παρελθόν. Μας συνδέει με το παρελθόν της ψυχής και των μετενσαρκώσεών μας. Ο ήχος κινείται μπροστά, έχει κρύα-yin χρειά και δονείται στο 5ο Chara του λαιμού.


Το «M» συμβολίζει την κατάσταση του βαθέως ύπνου, το ασυνείδητο, το μέλλον και το φανταστικό. Ο ήχος παράγεται από το κλείσιμο και την ελαφρυά σύσφιξη των χειλιών και αντηχεί στην κορώνα του κεφαλιού, Ο ήχος συμβολίζει την ευδαιμονία


Στο AUM υπάρχει και ένας τέταρτος ήχος, που αντηχεί στην απόλυτη ησυχία, ή  την η δόνηση της σιωπής, η οποία είναι πέρα από κάθε νόηση ή φαντασία. Είναι η καθαρή συνείδηση του Εαυτού.


Αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα που βρίσκεται πέρα από την τριμέρια της ανθρώπινης ψυχής και εδράζεται στον υπερσελήνιο κόσμο των Ιδεών και των Θεών. Ο παρατεταμένος συνειδητός ψαλμός του ΑUΜ, φέρνει τον ασκούμενο σε κατάσταση όπου ολόκληρο το σώμα δονείται στον ήχο των Θεών. Τότε η νοητική φλυαρία vrittis παύει και ο γιόγκι περνά σε κατάσταση διαλογισμού.


Ο συντονισμός του σώματος με το mantra OΜ, βοηθά επικουρικά σε αποιαδήποτε θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας, σε σωματικό ή συναισθηματικό επίπεδο,

Εκτός όμως απ' την ανατολή, φαίνεται ότι οι Δραβίδες του Αιγαίου, έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού τους και στην δύση, στην Αμερινάνικη ήπειρο, ή Εσπερία.


Αυτό εξιστορεί ο φιλόσοφος Πλούταρχος στο έργο του "Περί τω Εμφαινομένου προσώπου τω Κύκλω της Σελήνης", όπου αναφέρει για τις εκατοντάδες αποικίες των παλαιών Ελλήνων, στην Εσπερία και συγκεκριμένα στον κόλπο του Μεξικού.


Η αρχαία παράδοση των Αζτέκων αναφέρει επίσης, ότι οι πρώτοι άποικοι της γης τους ήταν μια λευκή φυλή, που ήρθε από τη δύση.

Ο κυρίαρχος Θεός τους Κουετζαλκοάτλ ήταν ο Θεός του ουρανού και των νόμων, εκείνος που δίδαξε στους αυτόχθονες ιθαγενείς όλες τις τέχνες, μέχρι και την διακυβέρνηση της πολιτικής.

Στην παράδοση των Μάγια, κατά τη διάρκεια των δώδεκα πρώτων δυναστειών, όλοι οι βασιλείς και οι βασίλισσες ανήκαν στην ίδια λευκή φυλή, όπως αναφέρει η δική τους παράδοση.

Παρομοίως συμβαίνει και με τους Ίνκας, όπου οι παραδόσεις τους αναφέρουν ότι η λευκή φυλή της δύσης, κατοικούσε στη κεντρική Αμερική και σχημάτισε το βασίλειο με το όνομα του τελευταίου βασιλιά τους, του Κουετζάλ ή Κουετζαλκοάτλ, θεωρώντας ότι ήταν η ενσάρκωση του ομώνυμου Θεού στη γη.

Το Τεοτιχουακάν η ιερή πόλη του Μεξικό, αποδείχτηκε πως ήταν τόπος μύησης, όπου τελούνταν μυστήρια όπως στην Ελευσίνα και όχι μια απλή νεκρούπολη.

Η φράση ΚΟΝΕΞ ΟΜΟΝ ΠΑΝΕΞ που χρησιμοποιούσαν οι Μάγιας στις μυήσεις τους και η φράση ΚΟΓΞ ΟΜ ΠΑΞ των Ελευσινίων Μυστηρίων, έχουν και πάλι την ίδια ετυμολογία. Αναγραφές της φράσης αυτής, βρέθηκαν σε παλαιές πινακίδες από αρχαιολόγους.

Οι λέξεις Κονξ ομ Παξ συνόδευαν όλη την ιεροπραξία, που ίσως σήμαιναν «ο θεός να δίνει να ολοκληρωθούν οι πόθοι σου».

Τα δεικνύμενα προφανώς συνδέονταν με την εποπτεία, το ανώτερο στάδιο των Ελευσινίων, στο οποίο έφθανε ο μύστης ύστερα από έναν χρόνο από την τελετή και το οποίο αποτελούσε την πνευματική συμμετοχή στη θεϊκή ουσία.


Tο ΚΟΓΞ για τους μύστες δηλώνει την καθαρότητα της ουσίας Κ που κατέρχεται στην Γ γη ακολουθώντας μια καθοδική κλίμακα Ξ της πύλης του Καρκίνου , εκδηλώνονται ως έλλογο ΟΝ--- ΟΜ, το οποίο καλείται να εξελιχθεί εφαρμόζοντας τον ΛΟΓΟ ,για να μπορέσει να περάσει από την Νότια πύλη του Αιγόκερο Π, πετυχαίνοντας την εκθεωση και την επιστροφή της στην Αρχή Α ,ανεβαίνοντας πάλι την κλίμακα Ξ ,προς τα πάνω ΠΑΞ ,

Για αυτό Ο ΘΕΟΣ του λόγου Ερμής  συνοδεύει ΠΑΝΤΑ την Περσεφόνη ψυχή ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ.


ΚΟΓΞ----- ΚΑΘΟΔΟΣ


Ενλογη δόνηση ----ΟΜ ΠΑΞ ΑΝΟΔΟΣ.

Ο παγκόσμιος ήχος του ΟΜ ή AUM, ο ήχος των πλανητών και του σύμπαντος που δονούσε και δονεί το σύμπαν και την γη μας, χρησιμοποιούταν σε όλα τα μυστήρια των παλαιών πολιτισμών και προήλθε απ' τους Έλληνες του απώτατου παρελθόντος και των χαμένων μας διαδοχικών πολιτισμών.

o πιο σύντομο Μάντρα

Έχει το μαγικό αριθμό  3 της τριαδικότητας Με τον Ήλιο και τη Σελήνη δίπλα,

Σύμβολο εναρμόνισης και προστασίας. 


ΤΣΑΤΣΑΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ




Περί του εν Ελευσινίοις ΟΜ Γιώργος Λεκάκης


Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης - Γιώργος Χαραλαμπίδης


Ελευσίνια Μυστήρια - Μαρια Μαραγκού

Δεν υπάρχουν σχόλια: