Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

 

ΒΙΝΤΕΟ

EIΣ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΙCHAEL ROBBINS:

«Σήμερα, στην Πανσέληνο του Υδροχόου, ένα ζώδιο που στην ανώτερη του εκδοχή συμβολίζει την ομορφιά της ομαδικής ζωής και την υπηρεσία στην ευημερία της ανθρωπότητας, ολοκλήρωσε την παρούσα διαδρομή του βίου του ένας σύγχρονος υδροχοϊκός μαθητής, ο Michael Robbins.

Το έργο του είναι ένας πνευματικός ποταμός: ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου και Πανεπιστημίου των Επτά Ακτίνων, συγγραφέας εσωτερικών βιβλίων και ψυχομετρικών εργαλείων, ακαταπόνητος σχολιαστής του μεγαλύτερου μέρους των μπλε βιβλίων, συνθέτης μουσικών έργων και πάνω απ' όλα από δάσκαλος που απλόχερα και ανιδιοτελώς προσέφερε το «ύδωρ της πνευματικής του κατανόησης στους διψασμένους».

Επιλέξαμε να τον ακούσουμε σε μια σύντομη παρουσίαση του τι είναι η «Προαιώνια Σοφία», καθώς η κατανόηση και η διάδοση της σύγχρονης παρουσίασης της Προαιώνιας Σοφίας φαίνεται να ήταν ο τόνος της αποστολής και υπηρεσίας του.

Ας απολαύσουμε την στεντόρεια, βαθύτονη φωνή του, την ακρίβεια και καθαρότητα των καλοδουλεμένων σκεπτομορφών του και την μεγάλη μεταδοτικότητά του, δηλαδή την ευκολία με την οποία εντυπώνει το νόημα των λόγων του. Είχε το χάρισμα να μετατρέπει μια σύνθετη και ενίοτε απρόσιτη διδασκαλία όπως αυτή των μπλε βιβλίων σε ελκυστικές, κατανοητές και συνεκτικές έννοιες και ερμηνείες, χωρίς να χάνεται κάτι από το βάθος του πρωτότυπου κειμένου. Τον ευχαριστούμε γιατί με όλη την Παρουσία του –την εγκάρδια θέρμη του, το χιούμορ, την ταπεινότητα του και τον αδιάλειπτο πνευματικό του μόχθο– συνέβαλε ώστε αυτές οι θαυμαστές ιδέες της Προαιώνιας Σοφίας να μας διαφωτίσουν και σε ένα βαθμό να μας αλλάξουν. Ευχόμαστε να μας εμπνέει από τα εσωτερικά πεδία ώστε να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τις Ιδέες της Προαιώνιας Σοφίας, τον Αιώνιο Λόγο σε Σάρκα, δηλαδή σε ζωή και νέο πολιτισμό.

Αιωνία του η Μνήμη. 

Η ανάμνησή του ας είναι για μας ενθύμηση της Ενιαίας και Αιώνιας Ζωής.»

26 Φεβρουαρίου 2022

Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: