Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024

  Δ Ι Α Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ 

ΕΠΙΚΚΛΗΣΗ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 
ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024 στις 20.00

πραγματοποιείται –2 φορές το μήνα– βράδυ Τετάρτης 


Στερεότητα. Υπάρχει;

Με την εισροή της 7ης ακτίνας στην Υδροχοϊκή εποχή θα επηρεαστούν τα Εγώ της 7ης ακτίνας και θα  διαθέτουμε ισχυρή δύναμη έβδομης ακτίνας στα σώματά μας.  Θα  επωφεληθούν επίσης δραστικά και τα Εγώ της 1ης και της 5ης ακτίνας. Της 1ης μέσω της πολικότητας 1-7 και τα Εγώ της 5ης, καθώς η 5η ακτίνα είναι μία από τις  κυβερνώσες ακτίνες του Υδροχόου.

Οι ντέβας αποτελούν την μητέρα της μορφής, αλλά όταν ο άνθρωπος γίνει αυτοσυνειδητή μονάδα αντιλαμβάνεται την ανεξαρτησία του από την μορφή και πρέπει να ακολουθήσει την ατραπό της Αυτοέκφρασης.

Θα πρέπει να διαχωριστεί από τις Ουσίες των τριών κόσμων –την φυσική σωματική, την αστρική, την νοητική–  από τον Στρατό της Φωνής, όπως λέγεται  στην Διδασκαλία. Από τις ουσίες των ντέβας παράγονται οι μορφές (ΠΚΠ:472-489)

Όταν επιτυγχάνεται αυτός ο διαχωρισμός από την τριπλή κατώτερη φύση του ανθρώπου τότε μπορεί κάποιος με ψυχόραση να δει τον Ένοικο στο Κατώφλι μορφοποιημένο. Αυτό συμβαίνει όταν έχει προηγηθεί η πρώτη επαφή με την μονάδα, κατά την 2η μύηση, της Βάφτισης, τότε που η Μονάδα-Θεός-Πατέρας αναγνώρισε τον Υιό Του στον Ιορδάνη. Όταν η Παρουσία έχει γίνει αισθητή, τότε ο Ένοικος μπορεί να ειδωθεί ξεχωριστά από τον Άγγελο.

Τότε η Ατραπός τερματίζεται, όπως λέει το αρχαίο σχόλιο:

 «Τι παρουσιάζεται στη θέα σου καθώς στέκεις στην Οδό, ω εξαντλημένε και κουρασμένε μαθητή, όμως θριαμβευτή στο φως;

Μια ακτινοβόλος λαμπρή μορφή που είναι ο Εαυτός μου, η ψυχή μου. Μια σκοτεινή και βλοσυρή μορφή, αλλά γερασμένη και γνωστική, έμπειρη και μελαγχολική. Είναι ο εαυτός μου, ο κατώτερος εαυτός μου, η αρχαία δοκαιμασμένη μου εμφάνιση στους δρόμους της γης. Οι δύο στέκουν πρόσωπο με πρόσωπο και ανάμεσά τους το φλεγόμενο έδαφος… Καινούνται και σμίγουν… Η Ατραπός τερματίζεται. Μπροστά απλώνεται η Οδός. Αποκτάται η όραση και η πραγματικότητα εμφανίζεται στο φως.» (Α+Μ:302) 

Κάθε μορφή και με αυτό εννοείται κάθε τι εκδηλωμένο εντός ολόκληρης της σφαίρας του ηλιακού μας συστήματος –ο Θείος ιδεασμός περνά απ’ το αφηρημένο στην συγκεκριμένη, απτή μορφή (ΠΚΠ:528)– είναι ένα κέντρο δύναμης που δημιουργείται από την δράση της θετικής δύναμης και την αλληλεπίδρασή της με την αρνητική δύναμη.

Η ζωτικότητα της 2ης όψης –των δομητών–  εργάζεται σε συνεργασία με την 3η όψη –τους ντέβα, την δημιουργική όψη– και σε σε χώρο και χρόνο εκδηλώνονται οι μορφές. Τότε η ύλη παρουσιάζεται ως κάτι το στερεό, αν και αυτό εγκλείει την μάγια και την πλάνη. Γιατί πίσω από τις μορφές βρίσκεται μια άλλη δύναμη –1η όψη– που χρησιμοποιεί τις άλλες δύο –την 2η και την 3η–.

Αυτό είναι το Πνεύμα ή το Ηλεκτρικό Πυρ ή η Θέληση ή η Ύπαρξη. Ονομάζεται και Σημείο Ισορροπίας (ΠΚΠ:529) μεταξύ του Πνεύματος και της Ύλης. (Εδώ το Πνεύμα σχετίζεται με το εκδηλωμένο τμήμα του, την Μονάδα και όχι το ανεκδήλωτο τμήμα του.)

Τα πέπλα της μάγια είναι τέσσερα (Α+Μ:199). Σύμφωνα με τα παραπάνω, πρέπει να είναι υφασμένα από την ζωτικότητα της 2ης όψης και την όψη Μπράχμα, την 3η όψη, τη δημιουργική ντεβαϊκή ύλη. Αυτός ο συνδυασμός παράγει τον ήχο, το χρώμα και «παρακινεί» τους ντέβα  στο έργο της «ύφανσης» της ύπαρξης με χονδροειδή ύλη. Έτσι αντιλαμβανόμαστε την ύλη ως στερεά. Όμως μπορούμε να βρούμε τα «ευάλωτα» σημεία αυτής της «στερεότητας», να τα διατρυπήσουμε και να προσανατολιστούμε κατ’ ευθείαν προς τον Πατέρα, το Πνεύμα, την 1η όψη. Αυτά τα σημεία είναι κάποιες σχισμές στο αιθερικό δίκτυο. Πώς μπορούμε να τις βρούμε; Η απάντηση βρίσκεται στο εξής: κάθε μορφή που γεννιέται πεθαίνει. Έτσι αν διευρύνουμε αυτές τις σχισμές ανοίγουμε το πέρασμα προς το Πνεύμα. Όλα αυτά δεν είναι απλά συμβολικά και φιλοσοφικά, περιγράφουν μια πραγματικότητα ηλεκτρικής και αιθερικής ενέργειας, η οποία σχετίζεται με όσα ακόμα η επιστήμη δεν έχει προσεγγίσει και τα ονομάζουμε «μετα-φυσικά».

Σημειώνεται εδώ ότι η πολικότητα θετικού-αρνητικού δημιουργεί, όπως γνωρίζουμε μια μαγνητική έλξη που κρατά τα έμβια όντα πάνω στην επιφάνεια της Γης. Αυτή η έλξη ή η βαρύτητα αλλάζει, όταν αλλάξει η πολικότητα ή τα ηλεκτρικά φορτία. Αν η Γη είναι θετικά φορτισμένη και ο άνθρωπος αρνητικά, τότε ο τελευταίος συγκρατείται στο έδαφος. Αν όμως ο άνθρωπος ηλεκτριστεί θετικά, απωθείται από την επίσης θετική Γη και έτσι νικά την βαρύτητα και … μπορεί να «πετάει».

Διαβάζουμε στο Βιβλίο Το Φως της Ψυχής της Α.Α.Μπ., σούτρα 45 του Βιβλίου ΙΙΙ, που αποτελεί παράφραση του Γιόγκα του Παντάτζαλι:                                             

Θα γίνει φανερό απ’ αυτό πώς συμβαίνει πρώτα η επίτευξη του οράματος και της εσώτερης αντίληψης του Θεού· έπειτα η πλήρης καθυπόταξη της κατώτερης φύσης και του ελέγχου των αισθήσεων και των οργάνων τους, έτσι ώστε η αντίληψη να αποτελεί γεγονός στην εμπειρία του φυσικού πεδίου και ακολουθεί η εκδήλωση αυτού του ελέγ-χου με την επίδειξη ορισμένων δυνάμεων.

Όλο το τέταρτο βιβλίο πραγματεύεται τη μεγάλη κορύφωση που προκύπτει απ’ τα τρία παραπάνω αποτελέσματα και παράγει:

1.    Κατάπαυση της λύπης και του μόχθου. (Σούτρα 30)

2.    Επίτευξης άπειρης γνώσης. (Σούτρα 31)

3.    Είσοδο στην αιωνιότητα. (Σούτρα 33)

4.         Επάνοδο της συνείδησης στο κέντρο της. (Σούτρα 34)

Θα γίνει φανερό απ’ αυτό πώς συμβαίνει πρώτα η επίτευξη του οράματος και της εσώτερης αντίληψης του Θεού· έπειτα η πλήρης καθυπόταξη της κατώτερης φύσης και του ελέγχου των αισθήσεων και των οργάνων τους, έτσι ώστε η αντίληψη να αποτελεί γεγονός στην εμπειρία του φυσικού πεδίου και ακολουθεί η εκδήλωση αυτού του ελέγχου με την επίδειξη ορισμένων δυνάμεων… [346]

Σε σχέση με τη σούτρα που εξετάζουμε τώρα τα οκτώ σίντι ή ψυχικές δυνάμεις ονομάζονται συχνά οι οκτώ τελειοποιήσεις και με τις δύο άλλες απαρτίζουν το δέκα της τελείωσης όσον αφορά τον κατώτερο άνθρωπο. Οι δυνάμεις αυτές είναι:

1. Σμικρότητα…ανίμα. Είναι η δύναμη που κατέχει o γιόγκαι να καθίσταται τόσο μικρός όσο ένα άτομο, να ταυτίζεται με το μικρότερο τμήμα του σύμπαντος, γνωρίζοντας ότι ο εαυτός αυτού του ατόμου είναι ένα με τον εαυτό του. Οφείλεται στο γεγονός ότι η άνιμα μούντι ή ψυχή του κόσμου είναι παγκόσμια εξαπλωμένη σ’ όλες τις όψεις της θείας ζωής.

2. Μέγεθος…μαχίμα. Είναι η δύναμη να διευρύνει κανείς τη συνείδησή του και έτσι να εισέρχεται στο μεγαλύτερο σύνολο όπως και στο μικρότερο τμήμα.

3. Βαρύτητα…γκαρίμα. Αφορά το βάρος και τη μάζα και αφορά το νόμο της βαρύτητας, που είναι μια όψη του Νόμου της Έλξης.

4. Ελαφρότητα…λαγκίμα. Είναι η δύναμη που υπόκειται του φαινομένου της αιώρησης. Είναι η ικανότητα του μύστη να αντισταθμίζει [347] την ελκτική δύναμη του πλανήτη και να αφήνει τη Γη. Είναι το αντίθετο του τρίτου σίντι.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024

 ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ NEAΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

                ΑΚΡΙΒΗΣ ΩΡΑ Ν. ΣΕΛΗΝΗΣ 14.46 - Παρασκευή 2/11/2024 

   Σ Κ Ο Ρ Π Ι Ο Σ   

 

Η επίδραση των αστερισμών, των ζωδίων –καίτοι διαφοροποιούνται–, των πλανητών καταλήγει ενεργειακά πάνω στα τρία  κατερχόμενα επίπεδα επίγνωσης και γίνεται αισθητή με τη σειρά της στο νοητικό πρώτα πεδίο, μετά στο αστρικό και τέλος στο φυσικό.

 

Για να δημιουργήσουμε ένα σημείο έντασης πάνω στο νοητικό πεδίο, το οποίο θα δράσει ελκτικά προς τις εισρέουσες ενέργειες θα εντοπίσουμε κάποιες ενέργειες που σχετίζονται με τον αστερισμό και το ζώδιο του Σκορπιού.

 

Στόχος μας καθώς το κάνουμε αυτό είναι να αποκρυπτογραφήσουμε το μήνυμα που οι συσχετισμοί ενεργειών ακτινοβολούν και να εγκαινιάσουμε τις κατάλληλες εκείνες εμπειρίες που αναπόφευκτα κι αναπότρεπτα θα μας οδηγήσουν δια του Σκορπιού στην Ατραπό της Μαθητείας και της Μύησης, καθώς ο Σκορπιός ελέγχει τις μυήσεις, πρώτη-δεύτερη-τρίτη και μόνο μετά από την τρίτη μύηση η επιρροή του μειώνεται πάνω στον άνθρωπο.

 

Η Εσωτέρα Αστρολογία μας λέει, καθώς αναλύει το ζώδιο του Σκορπιού, ότι υπάρχουν 4 ζωδιακά σημεία που σχετίζονται με ό,τι ονομάζεται η «έκφραση της προσωπικότητας του Ίδιου του Ηλιακού Λόγου». Αυτά είναι 4 γιατί η προσωπικότητα στοιχειοθετείται από το φυσικό, αστρικό, νοητικό και το ολοκληρωμένο τους σύνολο που ονομάζουμε προσωπικότητα.

 

Τα 4 λοιπόν αυτά ζωδιακά σημεία συστήνουν το φυσικό, αστρικό, νοητικό φορέα και το τέταρτο την προσωπικότητα του Ηλιακού Λόγου.

 

Ο  Θιβετανός μας λέει ότι αυτά είναι: ο ΚΡΙΟΣ, ΛΕΟΝΤΑΣ, ΣΚΟΡΠΙΟΣ, ΥΔΡΟΧΟΟΣ. Ποιο άραγε ζώδιο είναι το φυσικό σώμα του Λόγου, ποιο το αστρικό, ποιο το νοητικό και ποιο εκφράζει την προσωπικότητα;

 

Γράφει ο Θ.Δ. ότι ο Κριός –με τη Μεγάλη Άρκτο– εκφράζει τη θέληση κι είναι το σημείο εκείνο της τετράδας που συνιστά ό,τι ονομάζεται ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ που κυβερνά τη Σαμπάλλα σε αναφορά με τον πλανήτη Γη.

 

Ο Σκορπιός –με τον Σείριο– είναι το σημείο της τετράδας που ονομάζεται ΑΣΤΕΡΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ που κυβερνά την Ιεραρχία σε αναφορά με τη Γη, καθώς η 5η Ιεραρχία (μια έκφραση της δεύτερης όψης της θειότητας) βρίσκεται κάτω από την επιτήρηση ή τον πνευματικό μαγνητικό έλεγχο της Ιεραρχίας του Σειρίου. Αυτές είναι κύριες ελέγχουσες επιδράσεις με τις οποίες εργάζεται ο κοσμικός Χριστός.

 

Ο Υδροχόος –με την Αλκυόνη από τις 7 Πλειάδες– ονομάζεται ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ή ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ και στη Γη κυβερνά την Ανθρωπότητα.

 

Ο Λέοντας με τον Πολικό Αστέρα θεωρείται ΑΣΤΕΡΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, είναι το ζώδιο όπου αναπτύσσεται η συνείδηση που τελικά αφιερώνεται στο θείο σκοπό, το ζώδιο δια του οποίου προβάλλει η αυτοσυνείδηση της αναπτυγμένης κι ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Αυτή η αυτοσυνείδητη, πανίσχυρη προσωπικότητα. Είναι ο ίδιος ο Ένοικος στο Κατώφλι -Λέων είναι ο αρνητικός προς την Ψυχή Ένοικος στο Κατώφλι- αφού έχει κατακτήσει όλο το συγχωνευμένο σύνολο των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας από τα αρχαία χρόνια και έχει από την άλλη εδραιώσει επαφή με την ψυχή.

 

Αυτό που λείπει από το αρχικό τρίγωνο Κριός, Σκορπιός, Υδροχόος είναι η συνείδηση, την οποία προσφέρει ο Λέοντας.

 

Η συνείδηση  δεν διατυπώνει το αντικείμενο της γνώσης της –αυτό το κάνει ο νους–, αλλά σταθεροποιεί το αντικείμενο της γνώσης, το ακινητοποιεί, είναι μια πράξη προσοχής, μια πράξη έντασης.

 

Αυτή είναι η προσωπικότητα, η συνείδηση του συνόλου των χαρακτηριστικών. Ο Λέοντας είναι για τον Ηλιακό Λόγο η προσωπικότητά του.

 

Ο Ένοικος-Λέοντας είναι το πρώτο 'τέλειο' επίτευγμα της ενεργοποιημένης τετράδας. Είναι αυτός που θα επιθυμήσει διακαώς να έρθει σε σχέση με τον Άγγελο της Παρουσίας.

 

Έτσι ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ συνιστά το κλειδί για την αγκυροβόληση της τριπλότητας της προσωπικότητας στο φυσικό πεδίο γιατί μέσω της συνείδησης προχωρούμε στον Ένοικο και μέσω του ενοίκου στον Άγγελο της Παρουσίας και επιστροφή 

–ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ– στον τόπο που είναι χαμένος, όπως το θέτουν τα αρχαία κείμενα.

 

Σε αναφορά με την Ανθρωπότητα, όταν η προσωπικότητα θα ενεργοποιήσει συνειδητά το κλειδί της κατανόησης και το μετασχηματίσει σε εργαλείο δράσης στον τριπλό κόσμο, οι συνειδητά αυτοεγκαινιαζόμενες κρίσεις συνιστούν το εργαλείο δράσης στη ζωή του μαθητή, μας λέει ο Σκορπιός.

 

Ο μαθητής βάζει τον εαυτό του σε καθοριστικό για το σκοπό του περιβάλλον, όπου οι δοκιμασίες είναι αναπόφευκτες κι αναπότρεπτες.

 

Ως αποτέλεσμα της ετοιμότητάς του για μάχη, θριαμβεύει, γίνεται ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ σε όσους τον περιβάλλουν και τον παρατηρούν, κι αρχίζει προοδευτικά να προχωρά προς την επίτευξη ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ.

 

Σε σχέση με την ατραπό της μαθητείας έχετε τις ακόλουθες γραμμές “επηρεάζουσας ενέργειας”:

1. Τον Σείριο – που εργάζεται με επταπλό τρόπο δια των επτά ακτίνων και των επτά ομάδων τους όπως συνιστούν την ενεργό Ιεραρχία.

2. Τον Σταθερό Σταυρό – μια συγχώνευση τεσσάρων κύριων ενεργειών που εισρέουν στο ηλιακό μας σύστημα, στον πλανήτη μας και στην ανθρωπότητα.

3. Τον Σκορπιό – μια όψη του Σταθερού Σταυρού, που έχει ιδιάζουσα και εξειδικευμένη δυναμικότητα πάνω στην Ατραπό της Μαθητείας και προετοιμάζει με τις δοκιμασίες και τις εξετάσεις του:

α. Την διαδικασία αναπροσανατολισμού δια της οποίας ο άνθρωπος αναρριχάται στο Σταθερό Σταυρό και εγκαταλείπει το Μεταβλητό Σταυρό.

β. Τον μαθητή για την πρώτη, δεύτερη και τρίτη μύηση. Μετά την τρίτη μύηση η ιδιάζουσα δυναμικότητά του για δοκιμασία δε γίνεται πια αισθητή.

4. Την Ιεραρχία – Τον διανεμητικό πράκτορα στα διάφορα βασίλεια της φύσης.

5. Τον Άρη και τον Κρόνο – Αμφότεροι αυτοί οι πλανήτες είναι υπερβολικά δυναμικοί σε σχέση με τη μύηση στη ζωή της Ιεραρχίας· ο Άρης είναι δυναμικός σε σχέση με το Σκορπιό και ο Κρόνος σε σχέση με τον Aιγόκερω. (ΕΑ:199)