Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

 

«ΗΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ,
ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

- ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ στις 20.30 - 
με σκοπό την επίκληση της Ψυχής της Ελλάδας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εφέλκυσης της Ψυχής των εθνών και της Μιας Ανθρωπότητας, έργο για το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ΝΟΕΚ.

5 Δεκεμβρίου 2021

Εκφώνηση κειμένου πριν από τον διαλογισμό από τον αδελφό Λ.Μ.

https://www.lucistrust.org/el/the_electric_bridge


Η Κοσμική Κυκλοφορία του Αίματος, 4ο Μέρος

 

Η Ικανότητα Καταγραφής της Κυκλοφορίας του Αίματος

Όπως διερευνήθηκε στο 3ο Μέρος, το αίμα είναι το μέσο δια του οποίου η θέληση και η επιθυμία ενός ανθρώπου μεταφέρονται σε ενεργό έκφραση στο φυσικό πεδίο. Και όταν η θέληση και η επιθυμία πνευματοποιούνται σε έμπνευση και υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο, το αίμα ενεργοποιείται και μετασχηματίζεται αισθητά. Πράγματι, μέσω του αίματος, η σπουδαία διαδικασία της λύτρωσης, σε ανθρώπινο και πλανητικό επίπεδο, επιταχύνεται σε σημαντικό βαθμό.

Στο 2ο Μέρος, συζητήσαμε για το πώς το ανθρώπινο αίμα έχει την προέλευσή του στον φορέα της ψυχής, στο δικό της πεδίο, όπου κυκλοφορεί ως ένα ρεύμα ανεξέλικτων ατόμων ζωής. Μέσω της «ηλεκτρικής καταστάλαξης», αυτά τα άτομα ζωής περνούν στα λεπτοφυή σώματα του ανθρώπου, κυκλοφορώντας σε κάθε ένα απ' αυτά πριν τελικά διαρρεύσουν από κάθε κύτταρο των διαφόρων οργάνων του φυσικού σώματος σαν σταγόνες ηλεκτρικού ρευστού. Το αίμα είναι, επομένως, η καταβυθισθείσα ουσία ζωής της ψυχής – ένα ηλεκτρικό ρεύμα που επιτρέπει την επαφή μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού κόσμου. Διότι, όσο το αίμα παίρνει οξυγόνο από τον αέρα που αναπνέεται στους πνεύμονες, οι υποκειμενικοί και αντικειμενικοί κόσμοι συναντιούνται και αλληλεπιδρούν. Και σε αυτήν ακριβώς την επαφή συμβαίνει μια απολυτρωτική διαδικασία.

Το οξυγόνο στην υψηλότερη κατάσταση του είναι ένα κύριο συστατικό του αιθέρα [βλ. 3ο Μέρος] και συνεπώς ο αιθέρας διαποτίζει φυσικά τον αέρα που αναπνέουμε. Επί πλέον, ο αιθέρας είναι ένας παράγοντας καταγραφής και όπως ακριβώς σε μια κινηματογραφική μηχανή μεταφέρονται εντυπώσεις από το περιβάλλον στην ταινία, έτσι και ο αιθέρας μεταφέρει τις εντυπώσεις στους πνεύμονες, ώστε να εντυπωθούν στο ανθρώπινο αίμα. Η συγχώνευση με αυτές τις εντυπώσεις αποτελεί την καταγραφή της ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου που περισυλλέγεται καθώς ο αιθέρας / οξυγόνο περνάει μέσα από την αύρα. Ο τρόπος με τον οποίο η ενσαρκωμένη ανθρώπινη ψυχή αλληλεπιδρά με τον αντικειμενικό κόσμο είναι, συνεπώς, καταχωρημένος στο ηλεκτρικό υγρό του αίματος – και αυτό προκαλεί μια αλχημική αντίδραση. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι ηλεκτρικά διεγερμένα μέχρι του σημείου όπου, στην περιοχή της καρδιάς, μερικά από αυτά διασπώνται και διαφεύγουν πίσω στον αιθέρα. Καθώς ανεβαίνουν προς τον εγκέφαλο και την επίφυση σε αυτή την αιθερική κατάσταση, τα ζωτικά αυτά άτομα ανασκοπούν το ταξίδι της επιστροφής τους μέσα από τα υποκειμενικά σώματα προς την ψυχή, μεταφέροντας πληροφορίες από τις δοθείσες εμπειρίες, όπως οι μικροσκοπικοί μαγνητικοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων, τους οποίους συνδέουμε με την τεχνολογία των υπολογιστών.

Ένα μέρος των ζωτικών ατόμων του φορέα της ψυχής είναι τώρα κάπως περισσότερο εξελιγμένα, λόγω της εμπειρίας που αποκτήθηκε και η οποία είναι έτοιμη να ενσωματωθεί μέσα σε αυτήν σαν ποιότητα και ικανότητα, ακριβώς όπως το ανθρώπινο αίμα δομεί και χαρακτηρίζει το ανθρώπινο σώμα. Με τον ίδιο τρόπο οι πνευματικοί και φυσικοί φορείς του ανθρώπου εξελίσσονται από κοινού μέσω μιας ηλεκτρικής γέφυρας, αντικατοπτρίζοντας ο ένας τον άλλον πιο πιστά με όρους ποιότητας και ικανότητας, καθώς προχωρεί η εξέλιξη.

Η ευχέρεια του αίματος να απομνημονεύει –η ικανότητά του να μεταφέρει πληροφορίες– μπορεί να επιβεβαιωθεί επιστημονικά πιο σύντομα από όσο νομίζουμε, επειδή το πλάσμα του αίματος αποτελείται κατά 90% από νερό και, όπως ορισμένοι επιστήμονες ήδη αναγνωρίζουν, το νερό διαθέτει μνήμη.

Η μνήμη του νερού προκύπτει από τη σχέση του με τον αιθέρα, δεδομένου ότι αμφότερα αποτελούνται από υδρογόνο και οξυγόνο σε διαφορετικές καταστάσεις δόνησης, όπως σημειώνεται στο 3ο Μέρος. Η φύση του αιθέρα ως καταγραφέα, επομένως, είναι φυσικό να αντικατοπτρίζεται στο κατώτερο αντίστοιχό του – το νερό. Ο Jacques Benveniste, ήταν εκείνος που εισηγήθηκε για πρώτη φορά ότι το νερό είναι ικανό να διατηρεί την «μνήμη» των ουσιών που κάποια στιγμή διαλύθηκαν μέσα σε αυτό, προκειμένου να ερμηνεύσει τις αμφιλεγόμενες θεραπευτικές δυνάμεις των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Αυτά τα φάρμακα παρασκευάζονται αραιώνοντας διαλύματα σε τόσο υψηλό βαθμό, ώστε κανένα ίχνος της αρχικής ουσίας δεν παραμένει στο τελικό παρασκεύασμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι για να έχουν αποτέλεσμα, είναι απαραίτητη η έντονη ανατάραξη του νερού σε κάθε στάδιο της διαδοχικής αραίωσης. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη ζωτικοποίηση που, λόγω της ανατάραξης, προκύπτει σε ορισμένα άτομα υδρογόνου και οξυγόνου μέχρι του σημείου της αιθερικοποίησής τους. Η μνήμη ή οι πληροφορίες που περιέχονται στο νερό, ως εκ τούτου, ανυψώνονται σε αιθερική κατάσταση, όπου και αποκτούν δυναμικότητα. Η ισχύς των ομοιοπαθητικών φαρμάκων μπορεί να είναι μεγαλύτερη, όχι επειδή υπάρχει λιγότερη ποσότητα του φαρμάκου στο νερό, αλλά επειδή οι δονήσεις του ανυψώθηκαν στην αιθερική κατάσταση – την πηγή της δύναμης. Ο ρόλος του ίδιου του ομοιοπαθητικού γιατρού μπορεί, επίσης, να είναι ένας παράγοντας επίδρασης κατά την παρασκευή των εν λόγω φαρμάκων, μέσω της αλληλεπίδρασης του δικού του αιθερικού σώματος με τον περιβάλλοντα αιθέρα.


Λόγω της σύνδεσής του με τον αιθέρα, η μνήμη του νερού μπορεί να μεταφερθεί ηλεκτρομαγνητικά από μια θέση σε μιαν άλλη, όπως ανακάλυψε ο Jacques Benveniste: «Στο εργαστήριό μας, η έρευνα αυτή έχει πλέον φτάσει στο σημείο να υπερβεί τη “μνήμη του νερού”. Πιστεύουμε ότι έχουμε αποκαλύψει την, μέχρι σήμερα παραμελημένη, φύση του μοριακού σήματος, που αποτελείται από κύματα στην περιοχή των kHz, τα οποία έχουμε καταγράψει σε υπολογιστές, και έχουμε αποστείλει σε κάθε προορισμό που επιλέξαμε μέσω Διαδικτύου».1

Σήμερα, παρουσιάζεται ένα αυξανόμενο ερευνητικό ενδιαφέρον σχετικά με την ηλεκτρονική μνήμη του νερού, όπως η έρευνα που διεξάγεται από τον Δρ Lee Lorenzen. Το έργο του εμφανώς καταδεικνύει ότι οι ευεργετικές πληροφορίες / συχνότητες μπορούν να αποτυπωθούν ηλεκτρικά σε σμήνη μορίων νερού, τα οποία στη συνέχεια ασκούν θετική επίδραση στις μεταβολικές διαδικασίες.2 Έρευνες διεξάγονται επίσης ως προς τις λεπτοφυείς ενεργειακές επιδράσεις πάνω στο νερό από τη συμβατική όσο και τη μη συμβατική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που προέρχεται από πηγές όπως τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα, τα κινητά τηλέφωνα, οι φούρνοι μικροκυμάτων, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της γης, καθώς και οι πλανήτες και τα άστρα. Αυτός είναι ένας αμφιλεγόμενος τομέας έρευνας στις παρυφές της επίσημης επιστήμης, αλλά παρ όλα αυτά έχει ενδιαφέρον η παρακολούθησή του από τη σκοπιά της Ηλεκτρικής Γέφυρας.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πεδία έρευνας είναι η ενδεχόμενη επίδραση των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων στο νερό, όπως καταδεικνύεται από τον Masaru Emoto, έναν Ιάπωνα επιστήμονα και συγγραφέα, ο οποίος εξέθεσε ποτήρια νερού σε διαφορετικές λέξεις, εικόνες ή μουσική και στη συνέχεια πάγωσε το νερό και εξέτασε την αισθητική των κρυστάλλων που προέκυψαν με μικροσκοπική φωτογράφηση.Ο Δρ Emoto ισχυρίζεται ότι οι κρύσταλλοι του νερού θα είναι όμορφοι ή άσχημοι ανάλογα με το αν οι λέξεις ή οι σκέψεις ήταν θετικές ή αρνητικές.

Εάν αυτό επιβεβαιωθεί από την επικρατούσα επιστήμη, θα είναι μια ισχυρή μαρτυρία για ένα Σχέδιο αγάπης και φωτός βασισμένο στη θεία γεωμετρία. Η άμεση επίδρασή του θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση της ευθύνης που έχουμε ως προς τις σκέψεις μας. Μέσα από την πρακτική της αυταπάρνησης, της αβλάβειας και του ορθού λόγου, μια λυτρωτική δύναμη που γεωμετρεί αποκτά απρόσκοπτη πρόσβαση στην υδάτινη φύση του αίματος. Έτσι δημιουργείται «ένα αγγείο ανταπόκρισης για τη χρήση του Διδασκάλου». Όπως συχνά μας υπενθυμίζει ο Θιβετανός, «Το αίμα είναι η ζωή», και μέσα από αυτό ο ζωντανός Χριστός αποκαλύπτεται σταθερά και διαχύνει την ευλογία Του στον κόσμο.

Κρύσταλλος νερού που εξετέθη στη φράση «ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ».3

Όταν, η τρέχουσα έρευνα για την μνήμη του νερού, εξετασθεί υπό το φως της Διδασκαλίας της Προαιώνιας Σοφίας, μας υπενθυμίζει το μεγάλο αποκρυφιστικό αξίωμα «Όπως Πάνω έτσι και Κάτω». Καθότι, σχετική με τη μνήμη του νερού και την κυκλοφορία του αίματος είναι η συνολική μνήμη της φύσης, που αναφέρεται στις εσωτερικές διδασκαλίες ως «τα Ακασικά αρχεία». Αυτά αποτελούν τη λειτουργική και ψυχολογική καταγραφή της εξελικτικής ιστορίας της γης συμπεριλαμβανομένων όλων όσων ζουν πάνω σ’ αυτήν. Η τοποθεσία αυτών των αρχείων εμφανίζεται διφορούμενη σε αρκετά από τα εσωτερικά κείμενα κι αυτό συχνά παρερμηνεύεται, πιθανώς επειδή υφίστανται σε περισσότερες τοποθεσίες. Η μνήμη της φύσης είναι αποτυπωμένη πάνω στην ουσία της Ακάσα –τα αιθερικά «ύδατα του διαστήματος»– την υψηλότερη και αγνότερη από κάθε υποκειμενικό πεδίο ή κόσμο πνευματική υπόσταση ή αιθέρα. Στα πεδία αυτά, οι ατομικές ζωές που διαμένουν εκεί είναι τέτοιου διαμετρήματος ώστε μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιηθούν από τον πνευματικό άνθρωπο, όπως τα επονομαζόμενα «μόνιμα άτομα», διαθέτοντας την ικανότητα να αποθηκεύουν κάθε εμπειρία ή γνώση που αποκτήθηκε στην αλυσίδα των κόσμων στους οποίους ο ίδιος ενσαρκώθηκε περιοδικά.

Εν ολίγοις, η λειτουργία της κοσμικής κυκλοφορίας του αίματος βασίζεται στη σχέση αιθέρα-νερού, που εξετάστηκε στο 3ο Μέρος, και στον τρόπο με τον οποίο η μεγάλη ηλεκτρική ζωή, Φοχάτ, λειτουργεί μέσω αυτού. Ένα όμορφο σύμβολο αυτής της σχέσης μπορεί κανείς να διακρίνει στο μυστηριώδες φαινόμενο των ρευστών γεφυρών νερού, που μπορούν να προκληθούν με ηλεκτρικό ρεύμα. Ακριβώς όπως η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να ενεργοποιήσει το νερό ώστε να σχηματίσει γέφυρες στο φυσικό πεδίο, παρομοίως μπορεί να σχηματίσει ηλεκτρικές γέφυρες στον αιθέρα, το υψηλότερο αντίστοιχο του ύδατος. Με αυτόν τον τρόπο σχηματίζονται δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων πεδίων του ηλιακού συστήματος για την αμοιβαία ανταλλαγή λυτρωτικών πληροφοριών.

 

 

Ηλεκτρικές Γέφυρες νερού.

Όταν εφαρμόζεται υψηλή τάση σε αποσταγμένο νερό που βρίσκεται σε δύο γεμάτα και εφαπτόμενα δοχεία ζέσεως από γυαλί, μια σταθερή σύνδεση νερού σχηματίζεται αυθόρμητα, δίνοντας την εντύπωση μιας υδάτινης γέφυρας. Βίντεο στον σύνδεσμο:

http://www.youtube.com/watch?v=FhBn1ozht-E , http://www.youtube.com/watch?v=Gozw-TxeX9w

_________________________

  1. Aissa, J. et al. «Transatlantic Transfer of Digitized Antigen Signal by Telephone Link», Journal of Allergy and Clinical Immunology, 99:S175 (1997).
  2. Clustered Water and Bio-signal Networks. Research paper presented atthe IEEE Conference in Singapore by Dr. Zhi Y. Wang http://www.clusteredwater.com/research_articles_ieee.htm

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: (σε ξένη γλώσσα)

 


Η Kοσμική Κυκλοφορία του Αίματος - 5ο Μέρος

 


Πνευματικοί Oργανισμοί

Στις αρχές του εικοστού αιώνα, η επικρατούσα τάση της επιστήμης εγκατέλειψε την ιδέα του αιθέρα, όπως είχε προβλέψει η Ε.Π. Μπλαβάτσκυ, που το 1888 προειδοποίησε ότι οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να τον απορρίψουν «χωρίς να διατρέξουν τον κίνδυνο. .. να γκρεμίσουν τις στήλες του Ναού της Επιστήμης, και να θαφτούν κάτω από την οροφή της».1

Η επαναφορά του αιθέρα είναι άκρως αναγκαία για τους θεωρητικούς φυσικούς, ώστε να εξέλθουν από αυτή την κατάσταση, όπου το όραμα και η κατανόηση του σύμπαντος σκοτεινιάζει, περισσότερο παρά ποτέ, από τα αφηρημένα μαθηματικά μοντέλα που βασίζονται στη γενική σχετικότητα και στη στρέβλωση του χώρο-χρόνου. Αντίθετα, η έννοια του αιθέρα είναι ένας παράγοντας απλοποίησης και σύνθεσης, που δείχνει προς ένα ζωντανό σύμπαν του οποίου οι ηλεκτρικές δυνάμεις κυκλοφορούν παντού σαν μια κοσμική κυκλοφορία αίματος. Όλα όσα ζουν και κινούνται – είναι «ιδέες σε κίνηση», που οργανώνουν και οικοδομούν ύλη σε προσωρινές μορφές μέσω των οποίων μπορούν να εκφράσουν αντικειμενικά τον εαυτό τους.

 
Όπως πάνω έτσι και κάτω: Από τον Μακρόκοσμο στον μικρόκοσμο, οι ομοιότητες αφθονούν. Αριστερή εικόνα: Ο αστέρας Wolf-Rayet στον Τοξότη. Κέντρο εικόνας: Νεφέλωμα Veil (Νεφέλωμα του Πέπλου). Δεξιά εικόνα: Μικροσκοπία σκοτεινού πεδίου, αντίθετης φάσης και φωτεινού πεδίου σε δείγματα ζωντανών και αποξηραμένων ερυθρών αιμοσφαιρίων.


Οργανισμοί; Αριστερή εικόνα: Σουπερνόβα SN 1987A. Δεξιά εικόνα: Ηλεκτρονική μέδουσα δημιουργημένη από ένα δακτύλιο LED μπλε φωτός.

Ο εσωτεριστής θεωρεί τον εαυτό του ως ένα εποικοδομητικό κύτταρο στη θεία κυκλοφορική ροή. Μέσω του αποκρυφιστικού διαλογισμού και της δημιουργίας σκεπτομορφών φωτός και αγάπης, το δικό του φυσικό αίμα ενεργοποιείται ηλεκτρικά μέσα στη μεγαλύτερη Λογοϊκή κυκλοφορία του αίματος, και η διαδικασία της λύτρωσης –ατομική και πλανητική– επιταχύνεται. Η διαδικασία αυτή γίνεται πιο ισχυρή όταν, μια ομάδα ανθρώπων διαλογίζονται από κοινού, ενωμένοι με ένα κοινό όραμα. Ιδέες και ποιότητες μιας παρόμοιας συχνότητας δόνησης κατασταλάζουν από την ψυχή της ομάδας και κυριολεκτικά κυκλοφορούν δια μέσου του αίματος κάθε μέλους. Μια διαδικασία ομαδικής λύτρωσης συμβαίνει κατ’ αυτό τον τρόπο, παρόμοια με εκείνη που περιγράφηκε σε σχέση με το άτομο στο 4ο Μέρος.

Ορισμένη ύλη ατομικού πυρός της ύλης του φυσικού πεδίου –μια όψη της δύναμης της Κουνταλίνι– εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος του ομίλου, μέσω της αναπνοής του κάθε μέλους και αναμιγνύεται με τις ποιότητες και τις ιδέες που έχουν εντυπωθεί στο αίμα από τα εσωτερικά πεδία. Μέρος του αίματος μετουσιώνεται κατ’ αυτό τον τρόπο και, στην αιθερική του κατάσταση, ανυψώνεται προς την ψυχή της ομάδας, εμποτισμένο με την πύρινη ουσία της απολυτρωμένης ατομικής ύλης. Η κυκλοφορία της ομαδικής ενέργειας προχωρεί και όπου η συνθετική δύναμη της όρασης είναι αρκετά ισχυρή, η ομάδα παραμένει ως μόνιμη υποκειμενική οντότητα. Ενωμένοι με τις κοινές ποιότητες, η ομάδα συντίθεται σε έναν οργανισμό και κάθε μέλος της καθίσταται ένας αδελφός αίματος, ένας αδελφοποιητός, με την ανώτερη έννοια του όρου.

Αυτό αποδεικνύει τις μαγικές, ζωογόνες ιδιότητες που βρίσκονται πίσω από κάποια φαινομενικά ήπια μάντραμ. Η ακόλουθη βεβαίωση, αν χρησιμοποιηθεί δυναμικά κατά τη διάρκεια των ζωδιακών φεστιβάλ, έχει τη δύναμη να ενώσει και να μετατρέψει μια ομάδα ανθρώπων σε έναν λειτουργικό, απολυτρωτικό οργανισμό μέσα στην κοσμική κυκλοφορική ροή:

«Είμαι ένα με τους αδελφούς μου στον όμιλο και ό,τι έχω όλα είναι δικά τους.
Είθε η αγάπη που είναι μέσα στη ψυχή μου, να διαχυθεί προς αυτούς.
Είθε η δύναμη που είναι μέσα μου, να τους ανυψώσει και να τους βοηθήσει.
Είθε οι σκέψεις, που δημιουργεί η ψυχή μου, να φθάσουν ως αυτούς και να τους ενθαρρύνουν».

Η ηλεκτρική ισχύς ενός τέτοιου μάντραμ κυριολεκτικά ρέει μέσω των αρτηριών και των φλεβών του οργανισμού της ομάδας, αναμεμιγμένη με το πυρ του οξυγόνου/αιθέρα που λαμβάνεται από τον περιβάλλοντα αέρα. Οι πυρήνες ορισμένων από τα ερυθρά αιμοσφαίρια διαλύονται και ανυψώνονται προς την ψυχή της ομάδας, προετοιμάζοντας τον οργανισμό της ομάδας για το δεύτερο στάδιο του διαλογισμού –την προβολή της Ανταχκάρανα προς την Ιεραρχία και από εκεί την Σαμπάλλα– το κέντρο όπου η Θέληση του Θεού είναι γνωστή. Μια ηλεκτρική γέφυρα ορθώνεται συνεπώς μεταξύ ουρανού και γης. Οι πνευματικές πληροφορίες μπορούν πλέον να μεταδοθούν και να προσληφθούν μέσω των πλανητικών αιθέρων. Ο ρόλος μιας εσωτερικής ομάδας είναι, στη συνέχεια, να εργασθεί με αυτές τις πνευματικές πληροφορίες, ώστε να απελευθερώσει ικανότητες που θα εμπλουτίσουν τη θεία κυκλοφορική ροή, στα κατώτερα επίπεδα της Λογοϊκής εκδήλωσης. Αυτή είναι η εσωτερική επιστήμη όπως την ασκεί ο μυημένος – η εφαρμογή και μετάδοση ηλεκτρικών δυνάμεων από τις επτά ακτίνες της ζωής μέσα στον κόσμο.

Όπως σημειώθηκε στο 1ο Μέρος, η ηλεκτρική φύση του ανθρώπου αποκαλύπτεται σταθερά από την επιστήμη και επίκειται η αναγνώριση του τρόπου με τον οποίο το ανθρώπινο ον συνδέεται ηλεκτρικά με το περιβάλλον του. Με κάθε ανακάλυψη της καταπληκτικής ηλεκτρικής σύστασης και αλληλεπίδρασης του συνόλου της εκδηλωμένης ζωής, αυτό που σήμερα φαίνεται ως μαγεία, μυστήριο και μύθος, θα συμπεριληφθεί στον τομέα της ορθόδοξης επιστήμης στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Θα απομένει τότε σαν ένα λογικό βήμα προς τα εμπρός να διερευνηθεί το πώς ο άνθρωπος μπορεί συνειδητά να συμμετέχει στη λύτρωση της ύλης μέσα από εκείνο που μεταδίδει εντός του κυκλοφορικού συστήματος του Λόγου.


Ζωντανά κύτταρα; Αριστερή εικόνα: Σμήνος γαλαξιών. Κέντρο εικόνας: Κοπάδι μεδουσών. Δεξιά εικόνα: Αιμοσφαίρια.

_______________________

1. Η Μυστική Δοξασία, τομ. 1:331, σ. 587, Ε.Π. Μπλαβάτσκυ





Δεν υπάρχουν σχόλια: