Κυριακή 19 Μαΐου 2019




Το Βεσάκ είναι το φεστιβάλ στο οποίο οι τρεις σημαντικοί παράγοντες για την ανθρωπότητα έρχονται σε σχέση:


  1. O Bούδδας, η ενσωμάτωση ή ο πράκτορας των Δυνάμεων του Φωτός, μπορεί τότε να προσεγγισθεί κι αυτό που ζητούν να διαβιβάσουν στην ανθρωπότητα μπορεί να οικειοποιηθεί συνειδητά.
  2. O Χριστός, η ενσωμάτωση της αγάπης και της θέλησης του Θεού και ο πράκτορας του Πνεύματος της Ειρήνης, μπορεί επίσης να προσεγγισθεί και η ανθρωπότητα μπορεί να εκπαιδευθεί να οικειοποιείται αυτόν τον εξωπλανητικό τύπο ενέργειας.
  3. Δια του Χριστού και του Bούδδα η ανθρωπότητα μπορεί να εδραιώσει τώρα μια στενή σχέση με τη Σαμπάλλα και μετά να κάνει τη δική της συνεισφορά -σαν παγκόσμιο κέντρο– στην πλανητική ζωή. Διαποτισμένη από φως κι ελεγχόμενη απ’ το Πνεύμα της Ειρήνης, η έκφραση της θέλησης-για-το καλό της ανθρωπότητας μπορεί να εκπορευθεί ισχυρά απ’ το τρίτο αυτό πλανητικό κέντρο. Τότε η ανθρωπότητα για πρώτη φορά θα εισέλθει στο προορισμένο της έργο σαν ένας νοήμων, στοργικός μεσολαβητής ανάμεσα στις ανώτερες καταστάσεις της πλανητικής συνείδησης, τις υπερανθρώπινες καταστάσεις και τα υπανθρώπινα βασίλεια. Έτσι η ανθρωπότητα θα καταστεί τελικά ο πλανητικός σωτήρας.

(Α. Μπέιλη, Η Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: